• 13 Μαΐου 2024,

Πρόωρες εκλογές στη Στέγη με πολλά ερωτήματα!

 Πρόωρες εκλογές στη Στέγη με πολλά ερωτήματα!

Σε πρόωρες εκλογές οδηγείται η Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, όπως προκύπτει από ανακοίνωση του συλλόγου την περασμένη Παρασκευή. Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε καν ένας χρόνος από την εκλογή του παρόντος διοικητικού συμβουλίου. Τότε τα σχέδια ήταν πολλά και φιλόδοξα. Φαίνεται όμως ότι το 11μελές συμβούλιο είχε πολλά και σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Η κατάσταση έφθασε σε αδιέξοδο προ 10 περίπου ημερών. Τότε το συμβούλιο της Στέγης συνεδρίασε πάλι αλλά φάνηκε ξεκάθαρα η δυσλειτουργία του. Πρωτοβουλία πήρε η πρόεδρος Μαρία Μέττα η οποία προφορικά δήλωσε ότι θα παραιτηθεί. Το ίδιο έπραξαν τουλάχιστον 3 ακόμη μέλη της διοίκησης. Ορίστηκε λοιπόν η γενική συνέλευση αρχές Οκτώβρη προκειμένου τα μέλη του συλλόγου να αποφασίσουν. Ή θα γίνει αντικατάσταση των μελών που θέλουν να αποχωρίσουν (πράγμα δύσκολο αφού αναπληρωματικά μέλη υπάρχουν μόνο 2 ή θα γίνουν εκλογές για νέα 11μελή διοίκηση.

Πολλά είναι αυτά που λέγονται για τους λόγους της σοβαρής διοικητικής κρίσης στη Στέγη. Τίποτα από αυτά επίσημα. Όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση λένε ότι θα μιλήσουν ανοιχτά στη γενική συνέλευση. Πέραν όμως των συνηθισμένων (διαφωνίες κτλ) ακούγεται ότι μέλη της διοίκησης κατήγγειλαν πρωτοφανή περιστατικά όπως ότι άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε σταθμευμένο όχημα τους! Πράγματα πρωτάκουστα που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουν περιεχόμενο.

«Το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Κάποιοι από την αρχή έβαζαν φρένο σε σχέδια που εξ αρχής είχαμε υποσχεθεί να κάνουμε» λένε μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Συμπληρώνουν μάλιστα ότι μέσα στο σύλλογο δημιουργήθηκαν υποομάδες που ήθελαν να δρουν ανεξάρτητα, χωρίς να ενημερώνουν κανέναν. Συζήτηση γίνεται και για τη λειτουργία του Ζέφυρου, χωρίς αυτή να είναι συγκεκριμένη. Γενικά περιγράφεται μια κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο αφού αναφέρονται σειρά περιστατικών φραστικών αντιπαραθέσεων σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες όσοι έπεσαν θύματα αυτών των φραστικών αντιπαραθέσεων έχουν πάντα το ίδιο πρόσωπο «απέναντι» τους.

Από εδώ και πέρα τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή το θέμα να κλείσει χωρίς πολλά λόγια (με ή χωρίς εκλογές) ή στη συνέλευση να ειπωθούν οι αλήθειες έτσι όπως τις βίωσαν όλοι όσοι απογοητευμένοι θέλουν να αποχωρίσουν από τη διοίκηση της Στέγης. Στο άκουσμα της είδησης ότι ο σύλλογος οδεύει σε εκλογές υπήρξε αντίδραση από τα μέλη που θέλουν να μάθουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Αυτό έστω ανεπίσημα δεν είναι εύκολο αφού ενώ έχουμε να κάνουμε απλώς με έναν σύλλογο, κάποιοι εκφράζουν φόβο για το τι θα συμβεί αν περιγράψουν αναλυτικά τι πέρασαν τους προηγούμενους μήνες. Άλλοι πάλι διαψεύδουν όλα τα πιο πάνω λέγοντας ότι η Στέγη βρέθηκε να διοικείται από ανθρώπους που μεταξύ τους δεν είχαν την απαραίτητη χημεία ώστε να συνεργαστούν.

 

* Η ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών για τη Στέγη είναι η ακόλουθη: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας προσκαλεί τα μέλη του Συνδέσμου στην Τακτική Γενική Συνέλευση του με θέματα ημερησίας διάταξης: 1. Απολογισμός πεπραγμένων. 2.Οικονομικός Απολογισμός. 3.’Εγκριση πεπραγμένων και οικονομικού απολογισμού. 4. Εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Η Τακτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 6μ.μ. στη Στέγη του ΣΦΓΤ, οδός Κύπρου αρ. 16.Εφόσον δεν επιτευχθεί η νόμιμη απαρτία θα πραγματοποιηθεί οριστικά την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο και ώρα 7μ.μ. Υποψηφιότητες θα κατατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail sfgtkavalas@gmail.com ή κατόπιν ενημέρωσης της Γενικής Γραμματέως του ΣΦΓΤ, Κας Βάσιας Πάτση στο τηλ. 6977224348 και ώρες 7μμ-9μμ μέχρι και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.

 

Διαβάστε επίσης