• 18 Μαΐου 2024,

Πρώτη διαμαρτυρία έξω από το ΚΕΑΟ

 Πρώτη διαμαρτυρία έξω από το ΚΕΑΟ

Επαγγελματίες – Βιοτέχνες της ΠΑΣΕΒΕ προερχόμενοι από τρεις νομούς, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Δράμα, συγκεντρώθηκαν χθες στις 9.00 το πρωί έξω από το κτήριο του ΙΚΑ, μέσα στο οποίο στεγάζεται και λειτουργεί εδώ και δύο μήνες το παράρτημα του ΚΕΑΟ για τους νομούς που προαναφέραμε.
Το ΚΕΑΟ είναι ένα νέο εργαλείο του κράτους, για να πιέσει τους μικρομεσαίους να πληρώσουν τα χρήματα που οφείλουν σε ασφαλιστικούς φορείς. Τα αρχικά σημαίνουν: Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.
Χθες λοιπόν έγινε η πρώτη διαμαρτυρία εξω από το ΚΕΑΟ Καβάλας. Οι συγκεντρωθέντες ήταν περίπου τριάντα. Μεταξύ αυτών κι άγνωστα πρόσωπα, ακριβώς γιατί συμμετείχαν μέλη της ΠΑΣΕΒΕ από τους όμορους νομούς, τη Ξάνθη και τη Δράμα. Μαζί τους ήταν συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ, ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ΤΑΞΙ «Η Πρόοδος» Μανόλης Τσιλογιώργης, αλλά κι εκπρόσωπο των μηχανικών, που μάλιστα προέρχεται από παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πλασάτης.
Αφού διαβάστηκαν διάφορα κείμενα αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων βρέθηκε μέσα στο κτήριο, επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο ΚΕΑΟ Καβάλας όπου επέδωσε το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Ο Θανάσης Γκόγκος εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΒΕ Καβάλας, είπε τα εξής: «Το ΚΕΑΟ είναι κάτω από τη σκέπη του υπουργείου οικονομικών. Έχει να κάνει με τα χρέη των συναδέλφων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρέμπορων, προς το ασφαλιστικό τους ταμείο, καθώς επίσης και προς την εφορία».
ΕΡ: Για ποιο λόγο είσαστε σήμερα εδώ;
ΑΠ: «Ήρθαμε εδώ γιατί αυτό το ΚΕΑΟ έχει στην αρμοδιότητά του τις περιοχές Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας. Από δω φεύγουνε τα μπιλετάκια, τα κατασχετήρια, όποιος έχει οφειλή πάνω από 5.000 ευρώ, τότε σ΄ αυτή την περίπτωση του έρχεται ένα χαρτί για να προβεί σε ρύθμιση μέσα σε είκοσι μέρες, ειδάλλως προβαίνουνε σε κατάσχεση αρχικά τραπεζικών του λογαριασμών, ενοικίων παίρνουνε κι από κει και πέρα θα προχωρήσουνε και σε άλλα μέτρα εναντίον των συναδέλφων».
ΕΡ: Εσείς διαμαρτύρεστε φυσικά;
ΑΠ: «Εμείς διαμαρτυρόμαστε. Λέμε να σταματήσουν τώρα αυτοί οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις και ουσιαστικά έχει να κάνει με τι βιώνει ο καθένας σήμερα. Δεν είναι μπατακτσήδες οι συνάδελφοι, είναι άνθρωποι που δε μπορούν να πληρώσουνε, δεν έχουνε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ούτε και για τις οικογένειές τους».

 

Διαβάστε επίσης