• 18 Απριλίου 2024,

Ραντεβού Γιαννακίδη – Χατζηδάκη για ΕΟΖ, επιδότηση εργασίας

 Ραντεβού Γιαννακίδη – Χατζηδάκη για ΕΟΖ, επιδότηση εργασίας

Συνάντηση με τον υπουργό ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, έχει προγραμματίσει για το τέλος του μήνα ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιαννακίδης. Η συνάντηση ορίστηκε να γινει στις 31 Ιουλίου στις μία το μεσημέρι, στο υπουργείο ανάπτυξης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και τον Άρη Γιαννακίδη.

Όπως φαίνεται αφορμή για τη συνάντηση είναι η πρόσφατη επιστολή του κ. Γιαννακίδη στον υπουργό ανάπτυξης. Θέμα της επιστολής και της συνάντησης απ΄ ότι φαίνεται θα είναι η επιδότηση εργασίας και οι ειδικές οικονομικές ζώνες (ΕΟΖ).

Ο κ. Γιαννακίδης σκοπεύει να έχει μαζί του στην Αθήνα γι΄ αυτό το ραντεβού και τα επιμελητήρια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η συνάντηση με τον Κωστή Χατζηδάκη θα προετοιμαστεί με επαφές που θα προηγηθούν του Άρη Γιαννακίδη, με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Νότη Μηταράκη.

Για το θέμα της επιδότησης εργασίας ο περιφερειάρχης πιέζει να πληρωθούν οι δικαιούχοι την επιδότηση του 2010 και του 2011. Παρουσιάζει εναλλακτικό σενάριο, τον συμψηφισμό. Αυτός λέει ο Άρης Γιαννακίδης είναι πιο εφικτός στόχος, αν και με τα ισχύοντα ο ΟΑΕΔ που μεσολαβεί για να πληρωθούν οι επιχειρήσεις την επιδότηση εργασίας δεν θεωρείται ότι ανήκει στον δημόσιο τομέα.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ, ο περιφερειάρχης διεκδικεί πάντα από το υπουργείο ανάπτυξης, ποσό 25 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που θέλει να προωθήσει η περιφέρεια στους μικρομεσαίους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, χωρίς να εμπλακούν καθόλου, οι τράπεζες. Όσο για τις ΕΟΖ, ο Άρης Γιαννακίδης, εκτιμά ότι το σχέδιο, της κυβέρνησης καθυστερεί τέσσερις μήνες, δηλαδή οι υποσχέσεις του προηγούμενου υπουργού δεν έχουνε υλοποιηθεί, εδώ και 4 μήνες, άρα θεωρεί ότι ο Κ. Χατζηδάκης που υποστηρίζει τις ΕΟΖ, πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα με τον Άρη Γιαννακίδη συνάντηση για τις ΕΟΖ και την επιδότηση εργασίας με τον κ. Χατζηδάκη, επρόκειτο να γίνει στις 13 Ιουλίου, κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη για τεχνικούς λόγους.

Κατά τον Άρη Γιαννακίδη, ο Κ. Χατζηδάκης έχει ενθουσιαστεί με την προετοιμασία της περιφέρειας στο θέμα της ΕΟΖ, ο δε Άρης Γιαννακίδης συνεχίζει και θεωρεί τις ειδικές οικονομικές ζώνες σαν ένα στόχο εθνικό, που άμεσα πρέπει να υποστηριχθεί από την κυβέρνηση.

 

 

 

Διαβάστε επίσης