Ραντεβού τον Γενάρη – Για τότε προσδιορίζεται η 3η γεώτρηση στα υφιστάμενα κοιτάσματα του Πρίνου

 Ραντεβού τον Γενάρη – Για τότε προσδιορίζεται η 3η γεώτρηση στα υφιστάμενα κοιτάσματα του Πρίνου

Με επίσημη ανακοίνωση της η Ενεργειακή Αιγαίου γνωστοποίησε χθες την πρώτη της επιτυχία στον γνωστό στόχο αύξησης της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου από τα υφιστάμενα κοιτάσματα του Πρίνου. Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, χρήσιμη από κάθε πλευρά. Κάθε μέρα τα βαρέλια με πετρέλαιο είναι περισσότερα, όπως ακριβώς ήθελε η εταιρία.

Κατά τα άλλα η 3η (από τις 4 συνολικά) γεώτρηση πήρε ήδη μετάθεση για τον Γενάρη, χωρίς κι αυτό να είναι σίγουρο και οριστικό. Πιο μπροστά η Ενεργειακή ελπίζει να λύσει ένα βασικό και ταυτόχρονα απλό πρόβλημα. Να μπορεί και με την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να πουλά το πετρέλαιο του Πρίνου στην εταιρία BP και όχι στα ΕΛΠΕ. Μέχρι τώρα αυτά η συνεργασία εξετάζεται και εγκρίνεται κατά περίπτωση. Η Ενεργειακή εδώ και καιρό ζητά μια πλήρη κάλυψη του Υπουργείου για να έχει μέλλον η συνεργασία της με την BP. Όσο αυτό δεν συμβαίνει τόσο απομακρύνεται η 3η αλλά και η 4η γεώτρηση. Θυμίζουμε ότι η 3η γεώτρηση έπρεπε να γίνει τον Δεκέμβρη αλλά τούτο οικονομικά είναι αδύνατο. Εξ αυτού του λόγου θα αποχωρήσει το γεωτρύπανο Fortuna. Η Ενεργειακή δεν αποκλείει το ενδεχόμενο οι επόμενες δύο γεωτρήσεις – όποτε κι αν γίνουν- να γίνουν με άλλο γεωτρύπανο. Η ανακοίνωση της Ενεργειακής που προβλήθηκε σε όλη την Ελλάδα χθες λόγω της πετυχημένης γεώτρησης δημοσιεύεται στην σελίδα 6.

*Στην ιστοσελίδα των εργαζόμενων της Καβάλα Όιλ αναρτήθηκε από προχθές κείμενο σύμφωνα με το οποίο η κοινοπραξία Ενεργειακής – Tranjan είναι πιθανό να αναλάβει μόνη της τις έρευνες στο κοίτασμα στο Κατάκολο. Η άλλη κοινοπραξία με την Grekoil (και όχι μόνο) παρουσιάζει προβλήματα και δεν θεωρείται φερέγγυα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

Στην ίδια ανάρτηση αναφέρεται ότι η κυπριακών συμφερόντων κοινοπραξία της GREKOIL ENERGY VENTURES LIMITED με στρατηγικό επενδυτή την VIKING OIL & GAS, φαίνεται να ανησυχεί τα στελέχη του Υπουργείου ως προς την φερεγγυότητά της. Αφορμή στάθηκε η πρόσφατη ακύρωση του συμβολαίου που επρόκειτο να συνάψει η VIKING με την Καναδέζικη SONDE RESOURCES.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης