• 2 Ιουνίου 2024,

Σήμερα έρχονται τα δύο πετζετέλ

 Σήμερα έρχονται τα δύο πετζετέλ

Σήμερα από το πρωί μέχρι το αργότερο το μεσημέρι αναμένεται να προσγειωθούν – πρώτη φορά φέτος – στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ. Άργησαν και φέτος να έρθουν στην Καβάλα όπου θ΄ αναλάβουν δράση, βοηθήκαν ωστόσο από το γεγονός ότι ο καιρός αυτό το διάστημα δεν είναι καθόλου καλοκαιρινός.

Τα πετζετέλ θα μείνουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης απ΄ όπου θα επιχειρούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Στο μεταξύ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας  Σταύρος Κιβράκης ήταν στη Θάσο όπου πραγματοποίησε δύο συσκέψεις με θέμα την πυροπροστασία και την πυρασφάλεια.

Στην πρώτη σύσκεψη συγκέντρωσε τις ομάδες εθελοντών του νησιού με τις οποίες είχε συνεργασία – γνωριμία, βοήθησε για την καλύτερη οργάνωσή τους.

Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε επίσης ενδιαφέρουσα σύσκεψη με φορείς της Θάσου και τους λατόμους. Οι λατόμοι κλήθηκαν να βοηθήσουν για να γίνει συντήρηση στο δασικό δίκτυο του νησιού που δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση.

Εξαιτίας των συχνών βροχών μέχρι και σήμερα από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου δεν έχει προκύψει καμιά δασική πυρκαγιά, στο νομό Καβάλας. Παρά μόνο μικρά περιστατικά που η υπηρεσία ούτε καν τα μνημονεύει.

 

Διαβάστε επίσης