• 19 Μαΐου 2024,

Σήμερα ο ΑΟΚ για τους 3 βαθμούς, κόντρα στον Ηρακλή – Επιστρέφουν Ουσμάν, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης

 Σήμερα ο ΑΟΚ για τους 3 βαθμούς, κόντρα στον Ηρακλή – Επιστρέφουν Ουσμάν, Τριποτσέρης, Καλαγκάνης

Ο ΑΟΚ υποδέχεται σήμερα στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Ηρακλή, με στόχο τους 3 βαθμούς της νίκης.

Μετά τις δυο ήττες με Ηρακλή Ψαχνών και Απόλλων Σμύρνης καθώς και την ισοπαλία στην Κατερίνη με τον Πιερικό, θέλει να επανέλθει στις επιτυχίες. Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η προετοιμασία.

Ο Γιώργος Μαραντάς υπολογίζει τον Ουσμάν Μπάρι, που επιστρέφει από τιμωρία. Επίσης από τιμωρία επιστρέφει και ο Καλαγκάνης. Οι δυο τους λογικά θα παίξουν στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Τριποτσέρης που δεν ήταν στην αποστολή της Κατερίνης, λόγω προβλήματος στον ώμο. Αντίθετα δεν προλαβαίνει ο Τάσιτς που είναι τραυματίας. Ο Σέρβος δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Η συμμετοχή του Πλιάγκα θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Αποστολίδης θα είναι ο τερματοφύλακας. Δεξιά στην άμυνα ο Παγώνης η ο Κοτίτσας και αριστερά ο Καλαγκάνης.

Δυο στόπερ ο Τριποτσέρης και ο Μαραγκός. Αν ο Μαραγκός παίξει κόφτης, θα ξεκινήσει ο Κάργας.

Στη μεσαία γραμμή ο Ντουτσαρίδης και ο Κοτίτσας μάλλον θα είναι οι δυο ανασταλτικοί. Σε αυτή την περίπτωση ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος μπορεί να πάει δεξιά στα πλάγια με αριστερά τον Ντόση. Ο Ουσμάν Μπάρι θα είναι ελεύθερος στον κάθετο άξονα. Στην επίθεση στη θέση του φορ ο Μαραντάς θα εμπιστευθεί και πάλι τον Θεοδωρίδη, που φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Ντος Σάντος. Περισσότερο αυτός και λιγότερο ο Μπρατσιάνι. Στον πάγκο θα έχουμε και πάλι αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Ο Ηρακλής προέρχεται από εντός έδρα ήττα από την Καλλονή ενώ ο πρόεδρος της ομάδας Θεόδωρος Παπαδόπουλος έταξε πριμ ανόδου 300.000 για την πρώτη θέση, τα μισά για τη δεύτερη και 100.000 για την τρίτη.

Ο Ηρακλής έχει πολλές απώλειες εντός έδρας όπου έχει πάρει μόνο 22 σε σχέση με τους 27 που έχει πάρει εκτός. Με 49 βαθμούς είναι στην 7η θέση.

*Τι έγινε στο ματς του Α` Γύρου

Ο Ηρακλής στις 2 Δεκεμβρίου του 2012 κέρδισε με 1-0 τον ΑΟΚ, στο «Καυτατζόγλειο».

Στο 44` με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Στεφανίδη, ο Ηρακλής πήρε τους 3 βαθμούς αν και ο ΑΟΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Ντος Σάντος, Μοκάκε και Χλωρό. Ηταν σαφώς καλύτερος στην επανάληψη, με Βασιλακάκη τότε στον πάγκο. Τουλάχιστον θα μπορούσε να είχε πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

Προπονητής στον Ηρακλή ήταν ο Γιώργος Στράντζαλης.

Διαιτητής της συνάντησης ο Αθηναίος Ευαγγέλου. Οι δυο ομάδες είχαν παραταχθεί με της ακόλουθες συνθέσεις.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Βαγγελόπουλος, Σαββίδης, Λόπεθ, Μίχος, Φερνάντεζ, Παληγεώργος, Γεωργίου, Μπανγκουρά, Σουλίδης, Στεφανίδης. Αλλαγές είχαν παίξει ο Βουτσιάς στο 60` στη θέση του Μπανγκουρά, ο Νατσιόπουλος στο 73` στη θέση του Σουλίδη και ο Κωνσταντινίδης στο 81` στη θέση του Βουτσιά.

ΑΟΚ: Αποστολίδης, Γελαδάρης, Παγώνης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Μοκάκε, Ντιέ, Χλωρός, Αναστασόπουλος, Ντος Σάντος. Στο 21` ο Καλαγκάνης πήρε τη θέση του Γελαδάρη, στο 68` ο Ντόσης τη θέση του Αναστασόπουλου και στο 73` ο Πλιάγκας τη θέση του Ενσαλίβα.

*Η τελευταία αναμέτρηση στο «Ανθή Καραγιάννη»

Ο ΑΟΚ είχε κερδίσει με 3-0 τον Ηρακλή σε επίπεδο Σουπερ Λιγκ, την τελευταία φορά που βρέθηκαν οι δυο ομάδες αντιμέτωπες στην Καβάλα. Ηταν η περίοδος 2010- 2011.

Στο 66` από φάουλ του Αμπντούν ο Τόμασιτς με κεφαλιά είχε ανοίξει το σκορ για να ξεκινήσει το πάρτι. Στο 81` από ωραία μεταβίβαση του Ντικρόκ, ο Ονουάτσι βγήκε στο κενό χώρο και έκανε το 2-0. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Πφερτζέλ με πλασέ από πάσα του Περεϊρίνια έκλεισε το σκορ. Κάσπερτσακ και Ουζουνίδης ήταν στους πάγκους των δυο ομάδων. Διαιτητής ήταν ο Σπάθας. Τα εισιτήρια του αγώνα ήταν 1369 και οι εισπράξεις 20.900 ευρώ. Ο Νικουλάε είχε κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΟΚ. Στο ημίχρονο είχαμε θερμό επεισόδιο ανάμεσα σε Ονουάτσι- Ντουγκλάο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων.

ΑΟΚ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Χργκόβιτς, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιέ, Ντικρόκ, Ονουάτσι, Βουτσίτσεβιτς, Αμπντούν, Νικουλάε.

Στο 75` ο Περεϊρίνια στη θέση του Βουτσίτσεβιτς, στο 88` ο Ναζλίδης στη θέση του Νικουλάε και στο 90` ο Πφερτζέλ στη θέση του Ονουάτσι.

Ηρακλής: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Χοσέμι, Κατσικάς, Λίμα, Μαχόπ, Καρλίνιος, Ντάνι, Σολτάνι, Γιάκομπ, Ζερκά.

Στο 46` ο Ρόμπλες στη θέση του Καρλίνιος, στο 56` ο Βέλλιος στη θέση του Μαχόπ και στο 73` ο Βουτσιάς στη θέση του Ζερκά.

 

Διαβάστε επίσης