• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Σε κίνδυνο η συναυλία Πρωτοψάλτη – Αρβανιτάκη

 Σε κίνδυνο η συναυλία Πρωτοψάλτη – Αρβανιτάκη

Στο πλαίσιο του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων πρέπει να πραγματοποιηθεί στις 13 Αυγούστου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, συναυλία της Άκληστις Πρωτοψάλτη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.
Αυτή η συναυλία κινδυνεύει ακόμη και με ματαίωση, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου πολιτισμού, ενέκρινε το αίτημα του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Δήμου Καβάλας για τις εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, δεν ενέκρινε όμως το αίτημα για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης συναυλίας λόγω υπαρκτού κινδύνου για την ασφάλεια των θεατών και του μνημείου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΗΠΕΘΕ σπεύδει ν΄ αλλάξει μια τέτοια απόφαση για να σώσει ουσιαστικά την εκδήλωση (τη συναυλία). Έστειλε επιστολή προς το υπουργείο πολιτισμού, εξετάζει εναλλακτικά σενάρια, η συναυλία αντί να γίνει στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων να σε άλλο σημείο, πιθανόν στο κάστρο.
Για την αλλαγή του χώρου της συναυλίας θα πρέπει να συμφωνήσουν και οι διοργανωτές. Ενδέχεται η συναυλία να ματαιωθεί.
Όλα ξεκίνησαν την άνοιξη του 2014, όπως κάθε χρόνο, Το ΔΗΠΕΘΕ κι ο Δήμος Καβάλας έστειλαν σχετικά αιτήματα στο υπουργείο πολιτισμού, για να εγκριθούν οι εκδηλώσεις του προγράμματος Φεστιβάλ Φιλίππων. Στις 24 Ιουνίου το θέμα απασχόλησε το κεντρικό αρχαιολογικό συμβούλιο (ΚΑΣ), το οποίο ομόφωνα ενέκρινε όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων, εκτός από τη συναυλία.
Η εισήγηση του κεντρικού αρχαιολογικού συμβουλίου, έγινε δεκτή από τον υπουργό, περιλαμβάνεται σε απόφαση του, με ημερομηνία 3 Ιουλίου του 2007.
Η απόφαση του υπουργού πολιτισμού κι αθλητισμού κ. Τασούλα κοινοποιήθηκε ήδη στο δήμο Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ που προσπαθεί να βρει λύση.
Πέρσι είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο, από την ίδια ακριβώς υπηρεσία, με την ίδια ακριβώς διαδικασία. Πέρσι κινδύνεψε να μη γινει η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, που τελικά επετράπη να γίνει στο Αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.
Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και πάλι το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Όπως είπαμε όμως, παράλληλα εξετάζει εναλλακτικά σενάρια. Η απόφαση με βάση την οποία μπαίνουν προϋποθέσεις για τις εκδηλώσεις στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, είναι η ακόλουθη:

«Η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά για τις εκδηλώσεις του 57ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αποτελεί η παρουσία αρχαιοφυλάκων. Να οριστούν δύο (2) επιτηρητές από την αρμόδια ΙΗ΄ Ε.Π.Κ.Α., με τις υποδείξεις των οποίων οφείλει να συμμορφώνεται το τεχνικό προσωπικό. Οι θεατές να μην υπερβούν, σε καμία περίπτωση, τους 3.000, ανώτατο όριο χωρητικότητας του θεάτρου Φιλίππων. Απαγορεύεται το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στο εσωτερικό του θεάτρου. Δεν επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση ιδιωτικών επιβατικών και φορτηγών αυτοκινήτων στο εσωτερικό του αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου θεάτρου για εκφόρτωση σκηνικών ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιείται η πλάγια οδός από την παλαιά Ε.Ο. Καβάλας – Δράμας.
Να κατατεθούν από όλους τους ενδιαφερομένους οι κατασκευαστικές περιγραφές–κατόψεις σκηνικών προς έγκριση από τη ΙΗ΄ Ε.Π.Κ.Α.
Δεν εγκρίνεται το αίτημα για την πραγματοποίηση συναυλίας των Ελευθερία Αρβανιτάκη και Άκληστις Πρωτοψάλτη, λόγω υπαρκτού κινδύνου για την ασφάλεια των θεατών και του μνημείου».

Διαβάστε επίσης