• 3 Μαΐου 2024,

Σε πλήρη ανάπτυξη ο δημοτικός λαχανόκηπος

 Σε πλήρη ανάπτυξη ο δημοτικός λαχανόκηπος

Σε πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία βρίσκεται αυτό το διάστημα ο δημοτικός λαχανόκηπος στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα, που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρίζω». Αυτή την περίοδο ο δημοτικός λαχανόκηπος είναι στην καλύτερή του στιγμή, γιατί έχουνε δοθεί σε ενδιαφερόμενους 85 τεμάχια από τα 100 διαθέτει, νούμερο ρεκόρ για την πορεία που ο λαχανόκηπος διέγραψε, υπάρχει δε μια πολύ καλή παραγωγή λαχανικών ένα μέρος των οποίων μάλιστα διατίθενται στο κοινωνικό παντοπωλείο του ίδιου προγράμματος, στη δημοτική αγορά.

Από την άλλη πλευρά το μέλλον του δημοτικού λαχανόκηπου είναι περιορισμένο. Στις 31 Οκτωβρίου του 2015 το πρόγραμμα «Στηρίζω» τελειώνει, μαζί του τελειώνει και η λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου, όπως τη γνωρίσαμε τους τελευταίους μήνες.

Το γεγονός δημιουργεί μία απογοήτευση, καθώς όπως φαίνεται από δω και πέρα ο δημοτικός λαχανόκηπος θα μπορούσε ν΄ αναπτυχθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με την ίδια την καθημερινότητα και τον τρόπο που εξελίχθηκαν οι δομές του προγράμματος «Στηρίζω», ο δημοτικός λαχανόκηπος δεν προβλήθηκε ιδιαίτερα, αδικήθηκε γενικότερα καθώς και το ενδιαφέρον των πολιτών ήταν σε γενικές γραμμές περιορισμένο, κάποιοι μάλιστα τον ανακαλύπτουν μόλις τώρα. Σε παρόμοιες περιπτώσεις άλλων πόλεων το ενδιαφέρον ήταν πολύ μεγαλύτερο.

Σημειώνουμε επίσης ότι το προσωπικό του προγράμματος «Στηρίζω» επισκέφθηκε πριν από 15 μέρες τη δήμαρχο προκειμένου να την ενημερώσει για διερευνήσει σε συζήτηση μαζί της το ενδεχόμενο το πρόγραμμα «Στηρίζω» να συνεχισθεί.

Ίδια προγράμματα στην Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη που έληγαν νωρίτερα κατάφεραν και πήραν παράταση έξι μηνών.

Στην περίπτωση του «Στηρίζω» για την Καβάλα κάτι τέτοιο φαίνεται πολύ δύσκολο να γίνει, καθώς δεν υπάρχει σχετική προετοιμασία αν και κανείς δεν αποκλείει ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα που είτε η ΠΝΟΗ είτε ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Η δήμαρχος δηλώνει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Στηρίζω» αν και όπως ομολόγησε στο προσωπικό με το οποίο συναντήθηκε κάποιες δομές δεν πρόλαβε να τις γνωρίσει, έτσι με χαρά ενημερώθηκε γι΄ αυτές, στο ίδιο ραντεβού.

Ο δημοτικός λαχανόκηπος βρίσκεται στην είσοδο του Αμυγδαλεώνα. Λόγω του καιρού που βοήθησε καθώς οι βροχές δεν ήταν ιδιαίτερα πολλές, ούτε και η ζέστη, ότι έσπειραν οι δικαιούχοι του αποδίδει σε μεγάλο βαθμό.

Βρίσκονται δε εκεί και καλλιεργούν τα τεμάχιά τους και το πρωί όταν βοηθούν οι καιρικές συνθήκες, αλλά κυρίως απογευματινές ώρες

Διαβάστε επίσης