• 18 Μαΐου 2024,

Σε ρυθμούς πρωταθλήματος ο ΑΟΚ… που τρέχει μεταγραφικά

 Σε ρυθμούς πρωταθλήματος ο ΑΟΚ… που τρέχει μεταγραφικά

O ΑΟΚ πλέον προετοιμάζεται για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Παράλληλα κινείται σε μεταγραφικό επίπεδο, προκειμένου να καλύψει ορισμένα κενά στο ρόστερ. Το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος, είναι σίγουρα ντεζαβαντάζ για τον ΑΟΚ, με δεδομένο ότι άργησε να ξεκινήσει.

Θέλει μεγάλη προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός Βόλου αρχικά και στη συνέχεια ο Παναιτωλικός, είναι δυο ομάδες που θα πάνε για την άνοδο. Ειδικά η ομάδα του Αγρινίου, έχει προετοιμαστεί πολύ καλύτερα από την Καβαλιώτικη ομάδα. Επίσης ο Ολυμπιακός άρχισε προπονήσεις πιο πριν από τον ΑΟΚ. Το συγκρότημα του Κώστα Βασιλακάκη θέλει πίστωση χρόνου.

*Από Καβάλα σε Βόλο και πάλι πίσω

Ο Θοδωρής Πακάλτσης θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο ματς του Ολυμπιακού Βόλου με τον ΑΟΚ. Ο έμπειρος μεσοαμυντικός έχει φορέσει τη φανέλα των δυο ομάδων, τα τελευταία χρόνια. Στον ΑΟΚ είχε έρθει τη σεζόν 2004-2005 από τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων. Τότε στη Γ` Εθνική είχε παίξει σε 24 παιχνίδια πρωταθλήματος, σημειώνοντας 4 γκολ. Στη συνέχεια μετά τον ΑΟΚ, μετακόμισε στο Βόλο.

Με τον Ολυμπιακό έπαιξε σε 4 σεζόν. Τη σεζόν 2005-2006 είχε 27 συμμετοχές, το ίδιο και τη σεζόν 2006-2007. Την περίοδο 2007-2008 αγωνίστηκε σε 26 παιχνίδια. Την επόμενη σε 22 ματς στη Β` Εθνική. Μάλιστα ήταν αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου σ` ένα επεισοδιακό παιχνίδι μέσα στο «Ανθή Καραγιάννη». Ηταν η χρονιά που ΑΟΚ επέστρεψε στη Σουπερ Λιγκ. Μετά το Βόλο ο Πακάλτσης πήγε στη Δράμα και στην Παναχαϊκή. Φέτος το καλοκαίρι γύρισε στην Καβάλα και στην πρεμιέρα θα παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο φετινό ρόστερ του ΑΟΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Πλιάγκας που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου την περίοδο 2009-2010 σε 20 παιχνίδια στη Β` Εθνική και στη συνέχεια σε 6 παιχνίδια στην Α` Εθνική, μέχρι το Γενάρη του 2011. Μετά πήγε στην ομάδα της Λάρισας. Ο ΑΟΚ πήρε από τον Ολυμπιακό Βόλου τον Ηλία Ιωάννου το καλοκαίρι του 2009. Μάλιστα την προηγούμενη περίοδο ο Ιωάννου που τώρα παίζει στη Βέροια, είχε πετύχει 15 γκολ σε 25 αγώνες.

Τώρα στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού Βόλου αγωνίζεται ο Θανάσης Πινδώνης. Στον ΑΟΚ ήταν συμπαίκτης με τον Πακάλτση τη σεζόν 2004-2005. Αποχώρησε από την Καβάλα το 2008 για τη Δόξα Δράμας. Μετά πήγε στην Καλλιθέα και τώρα αφού πρώτα ήταν υποψήφιος για την… Παρτιζάν Τιράνων, συνεχίζει στο Βόλο.

Στον Ολυμπιακό αγωνίζονται και δυο άλλοι Καβαλιώτες, που όμως δε φόρεσαν τη φανέλα του ΑΟΚ μέχρι τώρα. Είναι ο Χάρης Παππάς και ο Βαγγέλης Γκότοβος.

Είναι γνωστή η ιστορία του Παππά που τελικά από τον Ορφέα ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ενώ ο Γκότοβος ήταν στην ΑΕΚ και στο Νέστο Χρυσούπολης.

Επίσης σχέση με τον ΑΟΚ έχει και ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Τάκης Γιαννόπουλος. Είχε έρθει ως ποδοσφαιριστής στον ΑΟΚ, την περίοδο 2000- 2001 για 6 μήνες. Τότε προπονητής ήταν ο Νίκος Γκουλής και είχε υποβιβαστεί ο ΑΟΚ από την Α` Εθνική.

Τη φανέλα και των δυο ομάδων φόρεσαν και άλλοι ποδοσφαιριστές. Ο Νασιόπουλος που στον ΑΟΚ ήρθε στα ντουζένια του, πήγε στο Βόλο στη Γ` Εθνική προς το τέλος της καριέρας του. Έπαιξε κόντρα στον ΑΟΚ, όταν η ομάδα ξεκόλησε από τη Γ` Εθνική. Αρχηγός του Βόλου ο Νασιόπουλος και του ΑΟΚ ο Κινγκ. Επίσης ο Γιώργος Χατζηζήσης που ήταν στον ΑΟΚ από το 1997 ως το 2000 και στο Βόλο από το 2004 ως το 2006. Ο τωρινός προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, είχε πλησιάσει τον ΑΟΚ… πριν περίπου 8 χρόνια. Τότε ήταν ο ΑΟΚ στη Γ` Εθνική και τεχνικός διευθυντής ο Βασίλης Δανιήλ. Τελικά δεν είχαν συμφωνήσει οι δυο πλευρές και ο ΑΟΚ κατέληξε στον Κώστα Ιωσηφίδη(για λίγες μέρες στην προετοιμασία ο Κατρακυλάκης).

*Εκδρομή η ΛΦΚ

Η Λέσχη Φιλάθλων Καβάλας ανακοίνωσε εκδρομή για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Η συμμετοχή είναι 15 ευρώ, χωρίς εισιτήριο του αγώνα.

Χθες η ΛΦΚ περίμενε πότε θα οριστεί το παιχνίδι , προκειμένου να ανακοινώσει την ώρα και μέρα αναχώρησης από την Καβάλα. Επίσης με ανακοίνωση της η ΛΦΚ αναφέρει ότι τα γραφεία της, θα είναι ανοιχτά από τις 19.30 έως τις 22.30 σε καθημερινή βάση για την προμήθεια εισιτηρίων διαρκείας. Μάλιστα υπάρχει δυνατότητα άμεσης κράτησης του εισιτηρίου με on line σύνδεση με τα γραφεία της ΠΑΕ.

 

 

Διαβάστε επίσης