• 4 Μαΐου 2024,

Σιμιτσής επί πολλών προβλημάτων και θεμάτων

 Σιμιτσής επί πολλών προβλημάτων και θεμάτων

 

Πολύ ενδιαφέρουσα θα είναι η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, για τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Όχι μόνο για θέματα της άμεσης αρμοδιότητας σ΄ αυτόν. Σήμερα ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής θα επισκεφθεί το ίδρυμα Αγία Μαρίνα. Την περασμένη Πέμπτη συνάντησε στο γραφείο του τους εργαζόμενους του ιδρύματος. Η σημερινή συνάντηση στόχο έχει την συζήτηση των οικονομικών προβλημάτων του ιδρύματος, με τη διοίκηση της Αγίας Μαρίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος έχει στο μυαλό του μία ενδεχόμενη προσωρινή λύση, προκειμένου το ίδρυμα να εξασφαλίσει τη λειτουργία του μέχρι το προσεχές καλοκαίρι.

Για το διάστημα μετά το καλοκαίρι εμφανίζεται απαισιόδοξος καθώς θεωρεί αναπόφευκτη τη διακοπή λειτουργίας του ιδρύματος λόγω των πολλών χρεών του προς το ΙΚΑ.

Η διοίκηση του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» περιμένει χρήματα από το υπουργείο εργασίας, αφού απέστειλε σχετική επιστολή στο Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στην επιστολή του, ζητά 100.000 ευρώ, γνωρίζοντας ότι το ποσό αυτό είναι πολύ δύσκολο στις παρούσες συνθήκες να εξασφαλισθεί για τις άμεσες ανάγκες του ιδρύματος, να μπορέσει να μπει στη ρύθμιση του ΙΚΑ, να πληρώσει τα χρήματα που οφείλει στους εργαζόμενους.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος το προσεχές Σαββατοκύριακο θα συζητήσει το μέλλον του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα» με τον Κωστή Σιμιτσή, ακούγοντας από το δεύτερο την πρόταση που έχει να καταθέσει για μία προσωρινή του λειτουργία μέχρι το καλοκαίρι.

Ο κ. Σιμιτσής που ρωτήθηκε σχετικά από την εφημερίδα μας, επιβεβαίωσε ότι πρόθεσή του είναι η λύση που θα βρεθεί ν΄ αποτρέψει τα χειρότερα, να διασφαλίσει τη λειτουργία του ιδρύματος μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να μη βρεθούν εκτεθειμένοι είτε οι οικογένειες, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στο ίδρυμα, είτε οι εργαζόμενοι σε αυτό.

Φήμες αναφέρουν ότι ο Κ. Σιμιτσής θα ζητήσει το ίδρυμα να κάνει μία καινούρια αρχή, την ύστατη προσπάθεια να γλυτώσει από τα χρέη του, ένα καινούριο διοικητικό συμβούλιο.

Οι φήμες αυτές πάντως δεν επιβεβαιώνονται. Σημειώνουμε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, είναι σχετικά καινούριο, προερχόμενο από εκλογική διαδικασία γενικής συνέλευσης.

Από την πλευρά του υφυπουργού εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οικονομικής στήριξης του ιδρύματος «Αγία Μαρίνα», με μία όμως προϋπόθεση. Πριν από την εξασφάλιση των χρημάτων για το ίδρυμα, αυτό να στείλει στο υπουργείο μία αναλυτική εικόνα για τη σημερινή οικονομική του κατάσταση. Βέβαια ο Ν. Παναγιωτόπουλος εξηγεί ότι τα χρήματα δε μπορούν να φτάσουνε σε τόσο μεγάλο ύψος, όπως το ποσό των 100.000 ευρώ.

 

Το σχέδιο Περιγιαλίου

 

Από την άλλη πλευράς ο δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, ασχολείται και με το θέμα του σχεδίου του Περιγιαλίου, χωρίς να υπάρχουν νεότερα από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόθεση της διοίκησης του Δήμου είναι να παρακολουθήσει στενά το θέμα, ώστε η πολυπόθητη έγκριση του σχεδίου πόλης, κι από την περιφέρεια, να εξασφαλισθεί το αργότερο μέχρι το πρώτο 15θήμερο του Νοέμβρη.

 

Η συνάντηση στον Ο.Λ.Κ.

Από τη συνάντηση στα γραφεία του οργανισμού Λιμένα Καβάλας με το γενικό γραμματέα λιμένων και λιμενικής πολιτικής Κώστα Μουτζούρη, οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, Σιμιτσής και Μουριάδης έφυγαν μερικώς ικανοποιημένοι. Έμαθαν από τον κ. Μουτζούρη, ότι δρομολογήθηκε με θετική εισήγηση μάλιστα της αρμόδιας υπηρεσίας, η ανάκληση της περιβόητης απόφασης Χάρη Παμπούκη. Πρόκειται για την υπουργική απόφαση που περιόριζε τη χερσαία ζώνη που θα χρησιμοποιήσει ο Οργανισμός στο νέο λιμάνι στα 14 από τα 77 στρέμματα.

 

Οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης στο Παληό

 

Στο Δήμο Καβάλας ασχολούνται επίσης και με τα πολλά περιστατικά βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης στο Παληό. Εκεί το πρόβλημα είναι περίπλοκο. Κατ΄ αρχήν υπάρχουν συχνά περιστατικά, πολλές διαμαρτυρίες των κατοίκων, που άρχισαν να στέλνουν σχετικές φωτογραφίες στο δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή.

Αυτός ο ηλεκτρονικός διάλογος που γίνεται σε καθημερινή βάση, ανάγκασε το δήμαρχο να μιλήσει συγκεκριμένα για το προβληματικό δίκτυο ύδρευσης στο Παληό, γράφοντας στην ιστοσελίδα του τα ακόλουθα:

«Ήταν εξ αρχής ένα προβληματικό έργο. Δε θέλω να κατηγορήσω κανένα απ΄ όσους διοικούσαν το δήμο και τη ΔΕΥΑΚ, την εποχή εκείνη. Άλλωστε πόσο φταίει ένας δήμαρχος, εάν ο εργοδηγός δεν κάνει σωστή επίβλεψη; Οι συνεχείς βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης στο Παληό, εξετάζονται από την υπηρεσία για να δούμε πως θ΄ αντιμετωπισθούν».

 

 

Διαβάστε επίσης