• 4 Μαΐου 2024,

Σιμιτσής : “Ο κόσμος μας στέλνει μήνυμα νίκης”

 Σιμιτσής : “Ο κόσμος μας στέλνει μήνυμα νίκης”

Καβαλιώτισες και Καβαλιώτες, αγαπητοί φίλοι,

Πραγματικά χαίρομαι που είμαι απόψε εδώ μαζί σας.
Μαζί με τη χαρά νιώθω και μεγάλη συγκίνηση.
Η δική σας δύναμη, η παρουσία σας και η εμπιστοσύνη σας με δυναμώνουν. Σας ευχαριστώ μέσα από τη ψυχή μου για αυτή σας τη στήριξη

Είμαι εδώ μαζί σας όπως ήμουν πάντα όλα αυτά τα χρόνια. Η πόρτα μου είναι και θα είναι πάντα ανοικτή για όλους.
Με έκπληξη άκουσα χθες σε αυτή τη πλατεία μια υποψήφια δήμαρχο να αναρωτιέται που είμαι όλα αυτά τα χρόνια. Είπε ότι δεν με έβρισκε. Ότι ήμουν απών.
Δεν με έβρισκε γιατί έλλειπε η ίδια!

Είναι απούσα από τα δημοτικά συμβούλια, από τις διεκδικήσεις της πόλης, από τα σημαντικά θέματα που μας αφορούν σαν κοινωνία.

Απούσα από τον αγώνα κατά του λιθάνθρακα, από τους αγώνες κατά των δεξαμενών πετρελαίου, κατά της διέλευσης τον ΤΑP, κατά του LNG.

Εγώ ήμουν πάντα εδώ. μαζί σας Στην πρώτη γραμμή όπως είμαι σε όλη μου τη ζωή. Δεν με βλέπουν μόνο όσοι λείπουν.

 

Αγαπητοί φίλοι,
τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας περνάμε δύσκολα. Δεν χρειάζεται να σας μιλήσω για αυτό, το ζούμε όλοι κάθε μέρα, Στο σπίτι μας, στην δουλειά μας, στη πόλη μας.
Όμως, πααρά την οργή και την αγανάκτηση προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και επουλώνουμε τα τραύματα που άνοιξαν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα.

Στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη και διατηρούμε την κοινωνία μας όρθια και ενωμένη. χάρη στην αλληλεγγύη όλων των Καβαλιωτών αλλά και στη δουλειά που γίνεται κάθε μέρα από το Δήμο μας. Μακάρι να μην χρειαζόταν αλλά είναι παραπάνω από αναγκαίο.

Κρατήσαμε και δυναμώσαμε όλες τις κοινωνικές δομές που βρήκαμε και δημιουργήσαμε καινούριες όπου ήταν απαραίτητο.

Έτσι δίπλα στα ΚΑΠΗ, στους παιδικούς σταθμούς, στα δημοτικά ιατρεία και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», προσθέσαμε το Κοινωνικό παντοπωλείο στην Καβάλα και στις Κρηνίδες, το Κοινωνικό φαρμακείο – ιατρείο, το Γηροκομείο μαζί με τη Μητρόπολη, τον Οίκο κοινωνικής μέριμνας και προστασίας στην Νέα Καρβάλη, το Δημοτικό λαχανόκηπο, το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες. το συσσίτιο, την τράπεζα χρόνου και το γραφείο διαμεσολάβησης.

Κυρίως όμως δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να ανθίσουν η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός που είναι τόσο έντονος στην πόλη μας. Έτσι, συνεργαζόμαστε στενά με την Μητρόπολή μας, τον ιατρικό και το φαρμακευτικό σύλλογο, τον σύλλογο ΠΝΟΗ. όλους τους φορείς της πόλης μας αλλά και τόσους απλούς πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και το υστέρημά τους. Τους ευχαριστώ από καρδιάς.

Για τη δράση μας αυτή βραβευτήκαμε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, μια διάκριση που τιμάει την πόλη μας και την κοινωνία μας. Είμαστε περήφανοι για αυτό.

Έτσι, 500 οικογένειες παίρνουν τρόφιμα αξίας πάνω από 190.000 ευρώ το χρόνο από το κοινωνικό παντοπωλείο μας.

Κανένα παιδάκι δεν μένει εκτός από τους επτά παιδικούς σταθμούς του δήμου μας. 900 παιδάκια φιλοξενούνται εκεί από τα οποία τα 600 εντελώς δωρεάν. Φτιάχνουμε τρείς νέους παιδικούς για ακόμη 300 παιδάκια.

Διαβάστε επίσης