• 1 Μαΐου 2024,

Στάζεις έρωτα , στάζεις μέλι …

 Στάζεις έρωτα , στάζεις μέλι …

Εγώ σας τα έγραφα λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση του Τσίπρα με την Μέρκελ στο Βερολίνο που έσταζε μέλι.

Γράφανε τότε οι εφημερίδες της Γερμανίας οτι ποτέ στο παρελθόν η Μέρκελ δεν είχε υποδεχτεί με τόσες επισιμότητες και τόσο μεγάλη εγκαρδιότητα σε προσωπικό επίπεδο άλλο πρωθυπουργό χώρας και εμείς πανηγυρίζαμε θεωρώντας οτι τα δύσκολα είχανε περάσει και οτι η συμφωνία με τους δανειστές ήταν θέμα ημερών ή απλά ένα θέμα διαδικαστικό αφού η Μέρκελ φαινόταν οτι είχε συμπαθήσει τον έλληνα πρωθυπουργό οτι είχε κατανοήσει τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης και οτι απο εδώ και στο εξής θα μας τα έκανε όλα πιο εύκολα.

Όλα αυτά όμως για άλλη μια φορά όπως καταλαβαίνετε και εσείς αποδείχτηκαν ΛΑΧΑΝΑ αφού οι δανειστές μας σήμερα ίσως περισσότερο απο κάθε άλλη φορά είναι πιο πιεστικοί και αμετακίνητοι απο τις θέσεις τους προκαλώντας και πάλι ένα σωσό συζητήσεις για την παραμονή ή οχι της χώρας στην Ευρωζώνη.

Απο την μια το πείσμα των εταίρων απο την άλλη οι κόκκινες γραμμές του Τσίπρα και η χώρα φαίνεται να φλερτάρει σοβαρά  με ένα ατύχημα που μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω και να βάλει την χώρα σε μεγάλες περιπέτειες.

Επαναλαμβάνω για όσους δεν το έχουν καταλάβει οτι η δραχμή ως επιλογή παίζει αλλά δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Λένε πολλοί οτι είναι να γίνει και να τελειώνουμε έστω και με ένα GREXIT.

Μόνο που στην περίπτωση αυτή δεν θα τελειώσουμε  αλλα μόλις θα αρχίσουμε μια πορεία πιο δύσκολη απο αυτή που βιώσαμε απο το 2010 και μετά.

Καταλαβαίνετε και εσείςπλέον  οτι οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δεν είναι δυνατόν να κλείσουν μετά απο ένα ραντεβού της Μέρκελ με τον Τσίπρα που γίνονται σίγουρα υπο άλλες συνθήκες οι οποίες δεν έχουν καμμία σχέση με τις συνθήκες που γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και θυμίζουν άγρια δύση.

Αλλο το ένα άλλο το άλλο και καμμία σχέση το ένα με το άλλο.

Ο χρόνος περνάει και θα πρέπει και εμείς και οι εταίροι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για ότι γίνει απο τις 24 του μήνα και μετά αφού όλοι βλέπουν οτι πολύ δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι της ελληνικής κυβέρνησης που βλέπανε συμφωνία τα επόμενα 24αωρα σήμερα αναθεωρούν αυτές τις προβλέψεις και κάνουν λόγο ακόμα και για δημοψήφισμα ή και εκλογές αν υπάρξει τελική ρήξη με τους δανειστές.

Ο Τσίπρας γνωρίζει και θα απευθυνθεί στον λαό σε περίπτωση που φτάσουμε στο σημείο να τεθεί το δίλλημα μεταρρυθμίσων ή δραχμής.

Αυτο βέβαια το σενάριο θα επιβεβαιώσει πανηγυρικά όλους αυτούς που πρίν απο τις εκλογές φωνάζανε οτι εντός της Ευρωζώνης δεν μπορούν να γίνουν όλα αυτά που έλεγε ο Τσίπρας.

Αυτά που θέλει να κάνει ο Τσίπρας μπορούν να γίνουν σε ένα περιβάλλον εκτός Ευρωζώνης με οτι αυτό συνεπάγεται.

Μακάρι να βρεθεί έστω και την τελευταία στιγμή λύση αλλα αυτή την στιγμή δεν φαίνεται κάτι τέτοιο στον ορίζοντα.

Οι διαθέσεις των δανειστών δεν έχουν αλλάξει σε τίποτα απο την στιγμή που μπλέξαμε σε αυτή την ιστορία της δημοσιονομικής προσαρμογής απο την εποχή του Γιώργου Παπανδρέου και απλά εμείς με διάφορα τερτίπια προσπαθούμε να δώσουμε μια άλλη εντύπωση που όμως δεν ισχύει.

Οταν φτάνει η ώρα της αξιολόγησης το μαγαζί γίνεται μπουρδέλο !

Βέβαια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν η διαφορά είναι οτι η σημερινή κυβέρνηση πιστεύει περισσότερο απο τους προηγούμενους αυτά που λέει και φαίνεται οτι είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω σε ορισμένα θέματα που αποτελέσανε προεκλογικές δεσμεύσεις και οδηγήσανε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να κόψει πρώτος το νήμα και μάλιστα με διαφορά.

Ο Τσίπρας γνωρίζει οτι αν δεχτεί νέες μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς στην τελειώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Για να δούμε τι θα δούμε τις επόμενες ημέρες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

Διαβάστε επίσης