Στάση εργασίας 4 ωρών οι Ναυτεργάτες

 Στάση εργασίας 4 ωρών οι Ναυτεργάτες

Η Γενική Συνέλευση των Ναυτεργατών Θάσου, πραγματοποιήθηκε στο Λιμένα το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Οι Ναυτεργάτες με την αυριανή εργατική πρωτομαγιά, αποφάσισαν στάση εργασίας 4 ωρών, κατά πάσα πιθανότητα από 10.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Πότε ακριβώς θα υλοποιηθεί η στάση εργασίας θα το γνωρίζουμε σήμερα, καθώς μέχρι και χθες δεν ήταν γνωστά τα καινούρια δρομολόγια που θα ισχύουν και στις δύο γραμμές, από την 1η Μαΐου.

Εφόσον τα δρομολόγια δεν είχαν γνωστοποιηθεί η ναυτεργάτες περίμεναν να πληροφορηθούν αναλυτικά για να προσαρμόσουν λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα τη στάση εργασίας της Πρωτομαγιάς.

Στο Λιμένα κυκλοφορεί αυτό το διάστημα ο επιχειρηματίας Στέλιος Φιλιάγκος. Επιβεβαιώνει έτσι τις πληροφορίες ότι πλοίο του πρόκειται να ενταχθεί στα δρομολόγια ειδικά της Κεραμωτής, από την Πρωτομαγιά. Ο Στέλιος Φιλιάγκος φέρεται να κάνει επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Θάσου, συναντά όπως λέγεται και παλιούς παράγοντες ναυτιλιακών εταιριών του νησιού.

Το πλοίο «Στέλιος Φιλιάγκος», που έχει δηλαδή το όνομα του επιχειρηματία, είναι αποδρομολογημένο. Πρόκειται για ένα αμφίδρομο, που μοιάζει πολύ με το Θάσος ΙΙ.

Από το λιμεναρχείο Καβάλας από όπου θα ανακοινωθούν τα δρομολόγια του Μαΐου και του καλοκαιριού γενικότερα, έλεγαν χθες ότι περιμένουν δικαστική απόφαση, την οποία προκαλεί ο Στέλιος Φιλιάγκος, προκειμένου το πλοίο του, από το Μάιο αλλά και το καλοκαίρι να εκτελεί δρομολόγια μόνο στη γραμμή της Κεραμωτής κι όχι στη γραμμή του Πρίνου.

 

Διαβάστε επίσης