• 11 Μαΐου 2024,

Στήριξη επαγγελματιών – καταστηματαρχών από την περιφέρεια

 Στήριξη επαγγελματιών – καταστηματαρχών από την περιφέρεια

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Γερομάρκος, Μάκης Παπαδόπουλος και με λίγη καθυστέρηση ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς υποδέχθηκαν χθες στο διοικητήριο εκπροσώπους επαγγελματιών καταστηματαρχών. Ήταν μία πρώτη συζήτηση προκειμένου η περιφερειακή ενότητα Καβάλας, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να συμπαρασταθεί στους επαγγελματίες του νομού, ειδικά τώρα που πλησιάζει η περίοδος των εορτών.

Κλήθηκαν και πήραν μέρος στη χθεσινή συζήτηση ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης, του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Χρήστος Ηλιάδης, των επαγγελματιών της Θάσου, Αλέκος Ευαγγέλου, του Εμπορικού Συλλόγου Χρυσούπολης Ευαγγελία Καχέλου. Ειδοποιήθηκε αλλά δε μπόρεσε να παραστεί στη συνάντηση και ο σύλλογος εμπόρων της Ελευθερούπολης.

Η περιφερειακή ενότητα Καβάλας έμαθε χθες τι ζητά ο επαγγελματικός κόσμος. Από δω και πέρα θα γίνει συντονισμός προκειμένου να υποστηριχθεί η λειτουργία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, είπε τα εξής:

 

«Σήμερα όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει γενικά στην αγορά όλης της Ελλάδας και ειδικά στη δική μας, την τοπική, της Καβάλας. Αποφασίσαμε με τον κ. Γρανά σε μία σύσκεψη που είχαμε της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, να καλέσουμε τους συνδικαλιστικούς φορείς εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών, σε μία σύσκεψη, όπου σ΄ αυτήν θα μας καταθέσουν οποιεσδήποτε προτάσεις έχουνε με αφορμή την περίοδο των εορτών που έρχεται, για να δημιουργηθεί μία τόνωση της τοπικής αγοράς. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γίνουν κάποιες προτάσεις για να μπορέσουμε να βρούμε μία διέξοδο και να στηρίξουμε περισσότερο τα δικά μας μαγαζιά. Στόχος είναι επίσης να διατηρήσουμε και τις ελάχιστες θέσεις εργασίας που υπάρχουν στην Καβάλα».

 

Ο Χρήστος Ηλιάδης πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Καβάλας δήλωσε τα ακόλουθα:

 

«Χαιρετίζουμε την πρόσκληση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, με πολύ μεγάλη χαρά. Καταλαβαίνετε ότι ζητούμε τη στήριξη της περιφέρειας, των δήμων μας, εκεί που ανήκουμε, ώστε να περιορίσουμε τα προβλήματά μας και βασικά να μεγαλώσουμε το αίσθημα τοπικισμού, πρέπει να υπάρχει για τις πόλεις μας και για τα μέρη μας.

Είναι μία καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε μία πορεία μαζί υπό τη σκέπη της περιφέρειας, πέρα από ότι κάνουμε τώρα για τις γιορτές που έρχονται, όσον αφορά προβολή των τοπικών αγορών και μηνύματα προς τον καταναλωτή, υπάρχουνε ένα σωρό θέματα τα οποία μπορούνε να κινηθούν καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, που μπορεί πιστεύουμε να κάνει η περιφέρεια, ώστε οι επιχειρήσεις να έχουνε μία βοήθεια και έτσι η ανεργία να μη μεγαλώσει άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τουλάχιστον τις θέσεις εργασίας, αυτές που υπάρχουνε στις επιχειρήσεις του νομού.

Μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο θα κάνουμε όλοι τις προτάσεις μας. Είμαστε εδώ συνδικαλιστικοί φορείς απ΄ όλο το νομό. Ο καθένας γνωρίζει και τα ειδικότερα προβλήματα της περιοχής του κι ανάλογα νομίζω έχουμε την καλή πρόθεση από την περιφέρεια κι επίσης ότι θα έχουμε μία σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος όλων των τοπικών επιχειρήσεων».

 

Ο εκπρόσωπος των Εμπόρων Θάσου, Νίκος Ευαγγέλου, είπε συγκεκριμένα:

 

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα (χθες) δείχνει πως δεν είμαστε μόνοι στα προβλήματα. Πραγματικά πριν δύο μέρες ένιωσα τη χαρά να κληθώ σ΄ αυτή τη συνάντηση που σημαίνει ότι η περιφέρεια στην παρούσα φάση και στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει προβληματισθεί πάρα πολύ. Είμαστε εδώ σήμερα για να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, σε μία εποχή εξαιρετικά δύσκολη, σε εποχής που τα πάντα γύρω μας αλλάζουν. Επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες βρίσκονται στη δεινή θέση. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια θα βρει πραγματικά θέση στα προβλήματα τα οποία – μας απασχολούν βέβαια – αλλά τουλάχιστον μπορούμε να γλυτώσουμε κάτι. Δηλαδή τι εννοώ; Εννοώ το εξής: Ότι μπορούμε με κάποιες κινήσεις από τις προτάσεις οι οποίες θα ακουστούν σήμερα και με τη θέληση της περιφέρειας και όλων μας, να μπορέσουμε να αγγίξουμε τουλάχιστον μία πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που έχει ένα σύνθημα, ότι πρέπει να στηριχθεί η τοπική κοινωνία, η τοπική αγορά κι ότι κάνουμε πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί και κοντά το σπίτι μας, η οικογένεια, τα μαγαζιά… Ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι η σημερινή (χθεσινή) συνάντηση θα είναι αρχή ώστε να μπορέσει να μας βάλει στο δρόμο και να λύνουμε σιγά – σιγά, ένα – ένα τα θέματά μας, γιατί σίγουρα είμαστε στην άμυνα, σίγουρα μας βομβαρδίζουνε τα προβλήματα, αλλά πιστεύω πως έχουμε μυαλό, έχουμε όρεξη, υπάρχει διάθεση να μπορέσουμε τουλάχιστον να κάνουμε τον αγώνα μας».

 

 

 

Διαβάστε επίσης