• 18 Μαΐου 2024,

Στα προσωπικά του λάθη xρέωσε ο Γ. Καλαντζής τη μη επανεκλογή του

 Στα προσωπικά του λάθη xρέωσε ο Γ. Καλαντζής τη μη επανεκλογή του

Ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, πρώην αντιπρόεδρος της βουλής και μετά την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου πρώην βουλευτής ΝΔ Καβάλας Γιώργος Καλαντζής, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο ραδιοφωνικό στούντιο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Σχολιάζοντας τις νέες συνθήκες, επεσήμανε αρχικά ότι αύξησε τον αριθμό των ψήφων του, άρα ο κόσμος τον τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Εστίασε τις ευθύνες της μη εκλογής του και δη στην κορυφή της προτίμησης των ψηφοφόρων στα δικά του προσωπικά σφάλματα, τονίζοντας: «Όταν δεν επιτυγχάνεις το στόχο σου τότε φταις προσωπικά. Γνωρίζω όμως τι πρέπει να πράξω και το μέλλον θα το δείξει».

Ο Γιώργος Καλαντζής υπενθύμισε την προεκλογική φιλοξενία του σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας κι αναρωτήθηκε πόσοι καβαλιώτες βουλευτές είχαν τη συγκεκριμένη ευκαιρία, αφού ανάλογες προσκλήσεις δέχονται μόνο πολιτικοί που έχουν να επιδείξουν έργο. Παρόμοιες δυνατότητες αποτελούν στοιχεία σύνθεσης της προσωπικότητας των πολιτικών ατόμων. Όπως σημείωσε: «Πολιτικός δεν είναι αυτός που γυρίζει στα χωριά και πίνει καφέδες. Πολιτικός είναι κάποιος που αποδεικνύεται χρήσιμος. Πολιτικός είναι κάποιος που δε ζητά μόνο αλλά μπορεί και να υλοποιεί. Πολιτικός είναι κάποιος που βρίσκεται στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Πολιτικός είναι κάποιος που δέχεται σημαντικές προσκλήσεις για τα πάνελ των μεγάλων καναλιών. Μπορεί από μόνο του λοιπόν να μην αποτελεί κριτήριο, αλλά σίγουρα είναι ένα απαραίτητο συμπληρωματικό στοιχείο για την προσωπικότητα και την επιλογή ενός πολιτικού».

Ερωτώμενος για τους αγνώμονες και τους αχάριστους που μάλλον δε συνηθίζονται στη μακρά πορεία ενός πολιτικού, ο κ. Καλαντζής παρατήρησε ότι δυστυχώς δεν εφαρμόζεται ο νόμος των αρχαίων Αθηναίων, να οδηγούνται στην κρεμάλα. Αυτό το αδίκημα ήταν το μόνο που δε λάμβανε χάρη. Ο κ. Καλαντζής στεναχωριέται γιατί δεν έπραξε όσα έπρεπε προκειμένου να εξασφαλίσει την επανεκλογή του. Ενώ έχει το προνόμιο να κοιτά κατάματα τους αγνώμονες και τους αχάριστους ώστε να τους κάνει να ντρέπονται.

Ο Γιώργος Καλαντζής απέρριψε ισχυρισμούς σχετικούς με προεκλογικές συνεργασίες υποψηφίων, γνωστές και ως δυάδες, ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι ανάλογο δεν είναι εφικτό. Μάλιστα, ο κ. Καλαντζής εκτίμησε ότι εάν ίσχυε η μέθοδος της μονοσταυρίας τότε θα είχε καταταχθεί πρώτος μεταξύ των έξι υποψηφίων του ψηφοδελτίου. Ο καβαλιώτης πολιτικός απέφυγε να ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο αναφερόμενος στις κολοτούμπες της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Προτίμησε να ακολουθήσει το δύσκολο δρόμο, ευχόμενος την κατά το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της ελληνικής διαπραγμάτευσης με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, προκειμένου η χώρα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Διότι αυτό είναι το κυρίαρχο για την πατρίδα και τον λαό της. Η κυβέρνηση θα πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να δανείζεται προκειμένου να μοιράζει χρήματα σε αυξήσεις, όπως συνηθίζονταν στην δεκαετία του ’80.

 

=

Διαβάστε επίσης