• 18 Μαΐου 2024,

Στην Καβάλα η Έκθεση Ευζωνικής στολής

 Στην Καβάλα η Έκθεση Ευζωνικής στολής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, θα επισκεφθεί όπως όλα δείχνουν την Καβάλα στο τέλος Ιουνίου, για να παραστεί στις εκδηλώσεις των Ελευθερίων. Το ίδιο χρονικό διάστημα θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Καβάλας, – κατά πάσα πιθανότητα στην Δημοτική Καπναποθήκη – έκθεση ζωγραφικής με θέμα «η Ευζωνική Στολή, η ιστορική διαδρομή της μέσα από σαράντα έργα του Γιάννη Μυλωνά».

Η έκθεση παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα. Μάλιστα είχε εγκαινιασθεί από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο. Περιλαμβάνει σαράντα πίνακες, αναπαραστάσεις της ευζωνικής στολής από το 1821μέχρι και σήμερα, έργα του ζωγράφου Γιάννη Μυλωνά, προερχόμενα από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας Χαΐτογλου.

Στην Αθήνα η έκθεση φιλοξενήθηκε 22 Μαρτίου με 3 Απριλίου, στο στρατιωτικό γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Όπως στην Αθήνα, έτσι και στην Καβάλα, για όσο καιρό εκτεθούν τα έργα του Γιάννη Μυλωνά, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Διαβάστε επίσης