• 19 Μαΐου 2024,

Στη θέση του Ιωαννίδη ο Γαμβρέλης

 Στη θέση του Ιωαννίδη ο Γαμβρέλης

Γενική συνέλευση πραγματοποίησε το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης η Συμπαράταξη Πολιτών, Δημοτική παράταξη του Δήμου Καβάλας, που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Άρη Βέρρο. Η διαδικασία έγινε στο στέκι της «Νέας Πόλης», Σ΄ αυτή τη συνέλευση επιβεβαιώθηκε η αλλαγή του δημοτικού συμβούλου της παράταξης, όπως η Συμπαράταξη Πολιτών δεσμεύθηκε από την προεκλογική περίοδο.

Αφού αρχικά δημοτικός σύμβουλος μαζί με τον Άρη Βέρρο, ήταν ο Τάκης Εμμανουηλίδης, κι αφού αυτός παραιτήθηκε για να τον διαδεχθεί ο Ηλίας Ιωαννίδης, τώρα έρχεται η σειρά του Μπάμπη Γαμβρέλη.

Αυτή η αλλαγή θα γίνει το αργότερο, τον Σεπτέμβριο του 2013, χωρίς ν΄ αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει νωρίτερα. Σίγουρα πάντως θα γίνει μετά το Πάσχα.

Ο Χαράλαμπος Γαμβρέλης είναι ο επόμενος στη σειρά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, κι όπως έχει συμφωνηθεί, θα συμμετέχει στο δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον Άρη Βέρρο, λαμβάνοντας τη θέση του Ηλία Ιωαννίδη, που θα παραιτηθεί.

Στη συνέλευση της Συμπαράταξης Πολιτών, συζητήθηκαν θέματα εξορμήσεων με προτεραιότητα τις συνοικίες της πόλης.

Η Συμπαράταξη Πολιτών έχει βρεθεί ήδη στα περισσότερα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας. Από δω και πέρα θα κάνει νέο άνοιγμα προς την κοινωνία με επισκέψεις στις συνοικίες, χωρίς ν΄ αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων επισκέψεων στα δημοτικά διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συμπαράταξη πολιτών εκτιμά ότι ενώ κάνει καλή δουλειά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, η δουλειά αυτή δεν περνά στην κοινωνία, γι΄ αυτό και θα επιδιώξει να συνεχίσει και να εντείνει αυτές τις εξορμήσεις, για να έρθει σε περισσότερη επαφή με τον κόσμο.

Τον ίδιο στόχο να έχουν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και οι οποίες δεν θα είναι λίγες από δω και πέρα. Για παράδειγμα η Συμπαράταξη Πολιτών προετοιμάζει εκδήλωση, όπου θα καταθέσει συνολική πρόταση, στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σχετικά με τη γενική συνέλευση την Τετάρτη ο επικεφαλής της παράταξης Άρης Βέρρος μίλησε στην εφημερίδα μας. Δεν είπε πολλά πράγματα. Περιέγραψε πάντως το κλίμα και τα θέματα μέσα στα οποία πραγματοποιήθηκε η συνέλευση της Τετάρτης. Είπε τα εξής:

 

«Την Τετάρτη πραγματοποιήσαμε τη γενική συνέλευση της παράταξής μας στο Δήμο Καβάλας. Νομίζω ότι ήτανε μέσα στα πλαίσια αυτά, τα οποία τηρούμε. Κάνουμε τακτικές γενικές συνελεύσεις και κυρίως τα θέματα που μας απασχολούν είναι οργανωτικά».

ΕΡ: Υπάρχουν κάποιες κινήσεις, πρωτοβουλίες, αποφάσεις που μπορούν ν΄ αναφερθούν;

ΑΠ: «Όχι. Κυρίως αυτό που κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους μας, και για τη δράση μας τόσο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και έξω στην κοινωνία και κυρίως βέβαια να ακούμε προτάσεις, απόψεις και σκέψεις από τα μέλη μας και τους φίλους μας, για το πώς θα πρέπει να δράσουμε, για το επόμενο χρονικό διάστημα».

ΕΡ: Με δεδομένο ότι βρεθήκαμε στα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Καβάλας, στα περισσότερα, να περιμένουμε τώρα ότι θα βγείτε στις συνοικίες;

ΑΠ: «Αυτό ήδη το κάνουμε και θα βγούμε και στις συνοικίες αλλά και συνεχίζουμε αυτή την επαφή που έχουμε με τους συμπολίτες μας, τόσο στον πρώην Δήμο Καβάλας, τόσο και στα δημοτικά διαμερίσματα του πρώην Δήμου Φιλίππων».

 

 

 

Διαβάστε επίσης