• 8 Μαΐου 2024,

Στο δρόμο των Μαριών – Παρεμβάσεις δύο ταχυτήτων από το δήμο Θάσου

 Στο δρόμο των Μαριών –  Παρεμβάσεις δύο ταχυτήτων από το δήμο Θάσου

Την ερχόμενη εβδομάδα ο δήμος Θάσου θα αρχίσει τεχνικές παρεμβάσεις στο δρόμο Μαριών, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που εκκρεμεί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να επικρατούν οδικές δυσκολίες και να μην εκτελούνται κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια από τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Τα ευχάριστα νέα γνωστοποιήθηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου.

Περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα μας έδωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών Μπάμπης Πεταμίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η διοίκηση δρομολογεί δύο παρεμβάσεις. Τις βραχυπρόθεσμες και τις μακροπρόθεσμες. Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη η τεχνική υπηρεσία θα αρχίσει την ενίσχυση των πρανών του δρόμου προκειμένου να βελτιωθεί η στατικότητα. Επίσης, η δημοτική αρχή ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό την εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση έργου οδοποιίας, τη χρηματοδότηση του οποίου θα επιδιώξει μέσω ΕΣΠΑ. Έως την ωρίμανση του μεγάλου έργου οδοποιίας, οι κάτοικοι θα εξυπηρετούνται από τη μικρότερη παρέμβαση που θα είναι έτοιμη σε 15 περίπου ημέρες.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών μας εξήγησε ότι ο δρόμος των Μαριών πράγματι είχε υποστεί ζημιές από τα κύματα κακοκαιρίας του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου. Σε δύο σημεία εντοπιζόταν τα προβλήματα κι η υπηρεσία του δήμου είχε τακτοποιήσει το θέμα της σήμανσης, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων. Υπηρεσιακό έγγραφο για την αποκατάσταση είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία και στην περιφέρεια ΑΜΘ. Κατόπιν των προαναφερόμενων ενεργειών, ο δρόμος χρησιμοποιούνταν όχι μόνο από τα ΙΧ των κατοίκων του χωριού αλλά και από τα βαρέα οχήματα των παρακείμενων λατομείων. Τα μόνα οχήματα που δεν έκαναν χρήση του δρόμου ήταν τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ύστερα από σχετική απόφαση της διοικήσεως. Πάντως, η καθ’ ύλην αρμόδια δημοτική υπηρεσία διαβεβαίωνε για την απόλυτη ασφάλεια του δρόμου.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θάσου Μπάμπης Πεταμίδης μας ενημέρωσε ακόμη για τις προσπάθειες εσωτερικής οργάνωσης που εκδηλώνονται στην υπηρεσία ώστε να βελτιωθούν τα διατιθέμενα μέσα. Φιλόδοξο είναι το τεχνικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε για το 2015,το οποίο περιλαμβάνει εκπόνηση μελετών για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Οι μελέτες αφορούν σε τεχνικές υποδομές, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο χωρικό σχεδιασμό και στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Η διοίκηση του δήμου προσπαθεί να είναι κατά το δυνατόν πιο έτοιμη για την υποβολή των μελετών και την ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου στελεχώνεται από πέντε μηχανικούς που εργάζονται για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών που υπάρχουν στο νησί της Θάσου.

 

Διαβάστε επίσης