• 19 Μαΐου 2024,

Στόχος διαρρηκτών η παλιά ορθοπαιδική κλινική

 Στόχος διαρρηκτών η παλιά ορθοπαιδική κλινική

Στόχος διαρρηκτών έγινε η παλιά ορθοπαιδική κλινική στο σανατόριο. Ειδικότερα οι εσωτερικές εργασίες στο κτήριο, προκειμενου αυτό μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας ηλικιωμένων. Την προηγούμενη η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώθηκε ότι άγνωστοι προσπάθησαν να προσεγγίσουν την ορθοπαιδική κλινική, με αυτοκίνητο. Στην προσπάθειά τους αυτοί προκάλεσαν υλικές ζημιές στην κεντρική είσοδο του χώρου.

Προσωπικό του νοσοκομείου διόρθωσε τις ζημιές, είδε τι είχε συμβεί. Ειδοποίησε την ιατρική εταιρία στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το συγκεκριμένο κτήριο. Το βράδυ Παρασκευής προς Σάββατο, οι δράστες επανήλθαν. Με αυτοκίνητο προσέγγισαν την είσοδο της ορθοπαιδικής κλινικής, μπήκαν στο εσωτερικό της, πήραν τουλάχιστον 50 μπαταρίες μπάνιου, τριάντα μικρά φωτιστικά, προκαλώντας ζημιά 1000 ευρώ. Οι ίδιοι δράστες φέρονται να προσπάθησαν να ξηλώσουν νιπτήρες και βρύσες, χωρίς να τα καταφέρουν.

Στόχευσαν στις νέες εγκαταστάσεις που είχαν προστεθεί στην Ορθοπαιδική κλινική πριν από οκτώ περίπου μήνες, όταν αυτή προετοιμάζονταν για να λειτουργήσει ως χώρος φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Οι δράστες κινήθηκαν κυρίως στο ισόγειο, που τους ήταν πιο εύκολο. Ανέβηκαν όμως και στους ορόφους του κτηρίου. Έφυγαν χωρίς να τους πάρει χαμπάρι κανείς.

Την επόμενη μέρα όλη η περιοχή ασφαλίστηκε πολύ καλύτερα. Τώρα είναι δύσκολο να φτάσει κάποιος ακόμα και κοντά στην ορθοπαιδική κλινική.

Όπως προαναφέρθηκε το κτήριο ανήκει στην Ιατρική Εταιρεία Καβάλας, η οποία ξεκίνησε, αλλά άφησε στη μέση έρχο, μετατροπής της σε γηροκομείο.

Το έργο για να ολοκληρωθεί πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Σ΄ αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Όμως η δράση των διαρρηκτών προκάλεσε ζημιά στις εργασίες που είχαν προηγηθεί με αποτέλεσμα οτιδήποτε χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου, θα πρέπει να περιλαμβάνει και την επανατοποθέτηση των υλικών που πήραν μαζί τους οι δράστες.

Το έργο είναι σταματημένο εδώ κι έξι μήνες, καθώς τα χρήματα της Ιατρικής Εταιρίας, όσα διέθετε δηλαδή στο ταμείο της, έχουνε τελειώσει.

 

 

 

Διαβάστε επίσης