• 19 Μαΐου 2024,

Συγκέντρωση φιλόζωων στο δημοτικό κήπο

 Συγκέντρωση φιλόζωων στο δημοτικό κήπο

Στις 6.00 αύριο το απόγευμα στο δημοτικό κήπο πραγματοποιείται συγκέντρωση φιλόζωων από την Καβάλα κι όχι μόνο. Πρόκειται για μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Δήμος Καβάλας τις τελευταίες ημέρες, με την οποία τα φιλοζωϊκά σωματεία διαφωνούν.
Το θέμα του περιστατικού της Τρίτης στην περιοχή του δημοτικού κήπου, πήρε πανελλαδική έκταση και προβολή. Δύο φιλοζωϊκά σωματεία της πόλης, ο γνωστός «Αίσωπος» και ο υπό σύσταση σύλλογος «Σε προστατεύω» ανταποκρίθηκαν στις παροτρύνσεις φιλόζωων και ουσιαστικά συνδιοργανώνουν τη σημερινή διαμαρτυρία.
Εικάζεται ότι θα έρθουν και φιλόζωοι από περιοχές του Νομού Καβάλας, αλλά και όμορους νομούς. Το θέμα προβάλλεται συνεχώς πανελλαδικά. Υπάρχει πανελλήνια προβολή του, πολλές φορές ασχολούνται με το περιστατικό της Τρίτης ακόμα και μέσα πανελλαδικής εμβέλειας.
Οι εκπρόσωποι του συλλόγου «Αίσωπος» προκλήθηκαν ν΄ αποσύρουν τη μήνυση που κατέθεσαν, αλλά διαφώνησαν και επιμένουν σε αυτήν.
Ισχυρίζονται ότι την Τρίτη οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι που ανέλαβαν την ευθύνη της περισυλλογής των αδέσποτων ζώων, με τρόπο μη σύννομο, χρησιμοποίησαν τον λεγόμενο «πνίχτη». Εγκλώβισαν ένα αδέσποτο σκυλί και το έσυραν μπροστά στα μάτια των διερχόμενων πολιτών, από την πιάτσα των ΤΑΞΙ στην οδό Αβέρωφ, μέχρι το κέντρο του δημοτικού κήπου, μπροστά απ΄ τις σημαίες όπου είχαν παρκάρει το υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο.
Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε ο «Αίσωπος» αρνείται ν΄ αποσύρει τη μήνυση, επειδή έχει στη διάθεσή του μαρτυρίες που αναφέρονται σε κακοποίηση του συγκεκριμένου ζώου.
Σήμερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φιλόζωων, αυτό θα είναι το βασικό σύνθημα, «η κακοποίηση των ζώων να σταματήσει» όπως γίνεται – θα δηλώνουν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες – από το Δήμο Καβάλας.

Διαβάστε επίσης