Συγκεκριμένο μήνυμα στάλθηκε χθες προς τους κατασκευαστές του αγωγού ΤΑΡ. Να αλλάξει η όδευση ώστε να είναι μακριά και από τα χωριά της επαρχίας Καβάλας και από τα χωράφια των αγροτών. Η κινητοποίηση κατοίκων του πρώην Δήμου Φιλίππων και φορέων του Δήμου Καβάλας στέφθηκε με επιτυχία αφού: 1) Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική 2) Μία ακόμη φορά διατυπώθηκε (επικαιροποιημένο) το προαναφερθέν μήνυμα. Οι διοργανωτές της κινητοποίησης δήλωσαν (στο τέλος της) ικανοποιημένοι, κάλεσαν τους πολίτες να είναι σε ετοιμότητα.
Στις 12 χθες το μεσημέρι συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος στην ανατολική είσοδο των Κρηνίδων. Η αστυνομική δύναμη ήταν παρούσα, τα μεγάφωνα έπαιζαν τραγούδια που θύμιζαν εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ. Μισή περίπου ώρα αργότερα άρχισαν οι σύντομες και ουσιαστικές ομιλίες. Οι διοργανωτές είπαν στο τέλος ότι συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Η εκτίμηση της αστυνομίας αναφέρεται σε ελαφρώς μικρότερο νούμερο. Ποιοι ήταν εκεί; Κάτοικοι του πρώην Δήμου Φιλίππων, κυρίως των Κρηνίδων. Αγρότες του πρώην Δήμου Φιλίππων και αρκετοί αιρετοί – εκπρόσωποι των τοπικών φορέων. Δεν ήταν οι βουλευτές, δεν ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος.
Αναλυτικότερα στην κινητοποίηση είδαμε: τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργο Γραμμένο, τους αντιδημάρχους Μπόνια- Τσουρουκίδη, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης Σιμιτσή- Μάκη Παπαδόπουλο- Βαγγέλη Παππά (με εργαζόμενους στα Πετρέλαια)- Άρη Βέρρο. Τους περιφερειακούς συμβούλους Ιωσηφίδη Α, Γάκη Χ, Λασκαρίδη Π. Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με επικεφαλείς την Αλεξάνδρα Τσανάκα και τον Ηλία Ιωαννίδη. Τον γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μουρτασάγα. Τον πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ Ζαφ. Μυστακίδη, τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρο Βασιλειάδη. Τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Νίκο Ξανθόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Αθανασίου, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη, τον πρόεδρο των Κτηνοτρόφων Ν. Δημόπουλο, του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Τ. Ιωαννίδη, τους υποστηρικτές του Σώρρα με επικεφαλής τον Γιάννη Μόμτσο (μοίρασαν και φυλλάδια σχετικά με τις προτάσεις Σώρρα), τους πρώην Δημάρχους Φιλίππων Κωταϊδη- Τσαταλμπασίδη κτλ.
Στη συγκέντρωση προσήλθαν όλοι μαζί μαθητές του Γυμνασίου. Πρώτη μίλησε η κ. Ιορδανίδου, κάτοικος της περιοχής. Μεταξύ των άλλων αμφισβήτησε τις εγκεκριμένες μελέτες του έργου. Ο κ. Κ. Ζαφειριάδης από τις Σέρρες τόνισε ότι ο αγωγός μπορεί να είναι στόχος εχθροπραξιών. Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ κ. Ζαφείρης Μυστακίδης μεταξύ των άλλων είπε: «Ο αγώνας είναι δίκαιος. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η συμμετοχή στη κινητοποίηση είναι ποιοτική και όχι ποσοτική». Ο κ. Θέμης Καλπακίδης είπε μεταξύ των άλλων: «Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στη συγκέντρωση, ειδικότερα τους εκπροσώπους των Γιαννιτσών. Κι εκεί υπάρχει πρόβλημα με την όδευση του ΤΑΡ. Θέλουμε ο αγωγός να φύγει από τα χωράφια και τα χωριά μας. Παλεύουμε για αυτό τρία χρόνια. Γίναμε στόχος. Θέλουν την τύρφη. Δεν πρέπει να μαλώνουμε μεταξύ μας. Οι πολιτικοί που άλλα μας υπόσχονταν, πρέπει να επιβάλλουν αλλαγή όδευσης». Αμέσως μετά διάβασε το ψήφισμα της συγκέντρωσης ο Τάσος Ενδιάρογλου κι έγινε διακοπή κυκλοφορίας του εθνικού δρόμου Καβάλας- Δράμας για περίπου 15 λεπτά.