• 2 Μαΐου 2024,

Συμβολή του ΤΕΕ-ΑΜ στη διαβούλευση για το ΓΠΣ Θάσου

 Συμβολή του ΤΕΕ-ΑΜ στη διαβούλευση για το ΓΠΣ Θάσου

 

Στα πλαίσια της διαβούλευσης για το ΓΠΣ της Θάσου, το ΤΕΕ-ΑΜ συμμετέχει με το θεσμικό του ρόλο αλλά και μετά από την πρόσκληση που απευθύνθηκε προς τον φορέα  μας στις 10-12-2015 από τον Δήμο Θάσου, μαζί με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, για γνωμοδότηση μέχρι 23-12-2015.

 

Παρά το γεγονός ότι στις 23-12-2015, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε επίσκεψη της διοίκησης του Τμήματος στη Θάσο και ανοιχτή συνάντηση μηχανικών για το συγκεκριμένο θέμα, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και πολίτες,  είχε κατατεθεί στο Τμήμα μια πρώτη επεξεργασία θέσεων επί της μελέτης από μία εκ των Μόνιμων Επιτροπών μας,  η σημαντικότητα του θέματος, που θα επηρεάσει  την ανάπτυξη του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες, μας υποχρέωσε να ζητήσουμε σημαντική παράταση της αρχικά πολύ στενής και αναντίστοιχης με την σπουδαιότητα, τεθείσας προθεσμίας των 13 ημερών.

 

Το ΤΕΕ-ΑΜ, όπως  γνωστοποίησε προς τον Δήμο Θάσου, θα συγκροτήσει την γνωμοδότησή του μετά από εισηγήσεις των σχετικών Μόνιμων Επιτροπών του, στις οποίες συμμετέχουν και μηχανικοί μέλη μας της Θάσου.

 

H αδόκιμη έκφραση ΄΄«γιαλαντζί» γνωμάτευση του ΤΕΕ-ΑΜ΄΄ που εμπεριέχεται σε  πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ, που φιλοξενεί δηλώσεις του Δημάρχου της Θάσου κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ σχετικά με το ΓΠΣ της Θάσου, είναι  και προσβλητική για τον φορέα μας και χρήζει αποκατάστασης στα πλαίσια της εκφοράς ενός έγκυρου ρεπορτάζ.

 

Το σημαντικό για το θέμα του ΓΠΣ της Θάσου είναι ότι πρέπει να γίνει πραγματική διαβούλευση και είναι θετικό προς την κατεύθυνση αυτή  η παράταση της  προθεσμίας των 13 ημερών που δόθηκε αρχικά προς τους φορείς με το με αριθμ. 19404/10-12-2015 έγγραφο του Δήμου Θάσου.

 

Είναι επίσης προφανές ότι η πρακτική διακίνησης κειμένων από τυχόν μέλη μας, που καταγγέλλει ο Δήμαρχος Θάσου, που δεν έχουν εκδοθεί από όργανα του ΤΕΕ-ΑΜ, ως δήθεν γνωμοδότηση του ΤΕΕ-ΑΜ, είναι κατακριτέα και προς διερεύνηση ενέργεια.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης