• 22 Μαΐου 2024,

Συμφωνία , ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ότι και να’ ναι έρχεται !

 Συμφωνία , ΜΝΗΜΟΝΙΟ , ότι και να’ ναι έρχεται !

Οι συνομιλίες με τους θεσμούς έχουν σταματήσει και πλέον το Μαξίμου που δεν μπορεί να κάνει δεκτά αυτά τα εξωφρενικά μέτρα που ζητάνε οι δανειστές περιμένει πλέον πρόσκληση, για να ξεκινήσουν και πάλι οι συζητήσεις, απο τους θεσμούς θεωρώντας οτι όλοι έχουν κατανοήσει ποιές είναι οι κόκκινες γραμμές της ελληνικής πλευράς.

Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε εμείς γιατί οι εταίροι μπορεί να έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους.

Πάντως είναι αλήθεια οτι οι συζητήσεις είναι σε οριακό σημείο και πλέον δεν απέχουμε πολύ και απο την επίσημη χρεοκοπία της χώρας.

Οι δανειστές έχουν στην διάθεση τους μόνο λίγες ώρες να αποφασίσουν αν θα κάνουν πίσω ή θα θέσουν την Ελλάδα με την αδιαλλαξία τους εκτός ευρωζώνης.

Πάντως και για τα δύο χρειάζονται καρύδια.

Όπως καρύδια χρειάζονται και για την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα που επιμένει να λέει οχι σε μια συμφωνία ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Για να ξεκαθαρίσουε τα πράγματα αυτό που θα υπογράψουμε θα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Αυτό που η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται , χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα ,είναι αν θα είναι ήπιο ή επιθετικό γιατί ΜΝΗΜΟΝΙΟ με ΜΝΗΜΟΝΙΟ έχει διαφορά.

Πάντως θα είναι ΜΝΗΜΟΝΙΟ γιατί λεφτά δεν σου δίνει κανείς  υπο την μορφή δαν εισμού χωρίς να σε αναγκάσει να πάρεις μέτρα.

Πλέον η διαπραγμάτευση έχει περάσει στο στάδιο της αντοχής αφού και οι δύο πλευρές καλούνται να τολμήσουν εκεί όπου τολμούν οι αετοί , για να δανειστούμε το τίτλο μια απο τις πιο επιτυχημένες πολεμικές ταινίες του Χόλυγουντ.

Εδώ που έχει φτάσει η διαπραγμάτευση είναι μια πρόκληση και για αυτούς αλλα και για εμάς.

Και οι δύο πλευρές φαίνονται αποφασισμένες να μην κάνουν πίσω και το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι ένα σκηνικό ρήξης.

Πάντως όπως πολύ σωστά είπε και ο Βαρουφάκης αν το θέλουν πραγματικά και οι θεσμοί μπορούμε να έχουμε συμφωνία μέσα σε ένα βράδυ.

Το γράφουμε αυτό αφού ο Τσίπρας στις τελευταίες του δηλώσεις έκανε λόγο και για πολιτική σκοπιμότητα της άλλης πλευράς.

Οι έλληνες σίγουρα θέλουν μια συμφωνία και να παραμείνει η χώρα στο ευρώ αλλά απο την άλλη να είστε σίγουροι οτι θα πούνε όχι σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων γιατί πολύ απλά οι νέες μειώσεις θα τους εξαφανσίσουν απο τον χάρτη.

Είναι πλέον και θέμα επιβίωσης.

Η Ελλάδα δεν γίνεται Βουλγαρία και αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι δανειστές.

Μπορεί να θέλουν με τα νούμερα που έχουν στον μυαλό τους να μας επιβάλουν στην καθημερινότητα μας να μας οδηγήσουν εκεί αλλα αυτό δεν θα γίνει ποτέ.

ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ είναι η εκπομπή των ενόπλων δυνάμεων που ζήτησε ο Καμμένος να ξεκινήσει να μεταδίδεται και πάλι απο την ΕΡΤ.

Για τον λόγο αυτό πήγε και στον πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσκανή για να του καταθέσει το αίτημα.

Ο Τσακνής είναι σύμφωνος και το μόνο που μένει είναι να καταλήξουν αν η εκπομπή θα μεταδίδεται πριν ή μετά τα επεισόδια της γνωστής τηλεοπτικής σειράς ΤΟΛΜΗ και ΓΟΗΤΕΙΑ.

Εμένα πάντως αν με ρωτάτε, και αν είχα απέναντι μου τον Τσακνή θα του ζητούσα να ξεκινήσει σε επανάληψη κάθε μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα το γνωστό σήριαλ “ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ” με Τζο ϊγκλς και όλη την φαμίλια.

Εκεί να δείς δροσιές !

Τα καλύτερα καλοκαίρια μας , τα πιο ξένιεστα τα έχουμε περάσει με Τζό Ιγκλς και ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΙΒΑΔΙ.

Αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης