• 3 Μαΐου 2024,

Συμφωνούν στο νέο δάνειο διαφωνούν στο πότε …

 Συμφωνούν στο νέο δάνειο διαφωνούν στο πότε …

Διχόνεια ανάμεσα στην Μέρκελ και τον Σόϊμπλε για το νέο πακέτο βοήθειας που πρέπει να λάβει η Ελλάδα πρίν η μετά τις Ευρωεκλογές.

Συμφωνούν οτι θα πρέπει να δοθεί νέο δάνειο αλλα διαφωνούν στο πότε.

Ο Σόϊμπλε που ανα τακτά χρονιά διαστήματα μας κάνει κάτι επιθέσεις αγάπης και μας ξαφνιάζει ΄θέλει το πακέτο αυτό να δοθεί πρίν απο τις Ευρωεκλογές για να μην κινδυνεύσει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Δεν έχει καταλάβει ο Σόϊμπλε οτι οι έλληνες δεν θέλουν άλλα δανεικά και δεν θέλουν άλλα πάρε δώσε τέτοιου είδους με τους τροϊκανούς.

Ενα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα σημαίνει οτι παραμένουμε σε θέση μειονεκτική εξάρτησης απο τους Ευρωπαίους εταίρους και οτι ακόμα τους έχουμε ανάγκη.

Δεν είναι το θέμα πότε θα πάρουμε τα δανεικά αλλα να μην τα πάρουμε καθόλου.

Ο Σαμαράς θέλει ολοκληρωτική αποδέσμευση απο την τρόϊκα και ΄θέλει να μπεί σε εφαρμογή το σχέδιο εξόδου της χώρας στις διεθνείς αγορές το β’ εξάμηνο του 2014.

Είναι προφανές οτι αλλιώς βλέπουμε εμείς την πορεία της Ελλάδας μέσα στο 2014 και αλλιώς οι Ευρωπαίοι.

Πάντως ο Σόϊμπλε είναι διατεθειμένος να φθάσει την κόντρα του στα άκρα με την Μέρκελ αφού επιμένει να δοθεί το νέο πακέτο βόηθειας πριν απο τις Ευρωεκλογές.

Είδατε μαγκιές ο Σόϊμπλε ;

Οσο αφορά τον καιρό μέχρι την Τσικνοπέμπτη θα είναι για γούστα ανοιξιάτικα.

Μακάρι αυτό τον καιρό που μας κάνει εδώ και καμμιά εβδομάδα να μας τον κάνει και την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας που θέλει καλες θερμοκρασίες , ηλιοφάνεια και τσίπουρα με καλούς μεζέδες σε τραπεζάκια έξω.

Καθαρή Δευτέρα χωρις καλό καιρό φασολάδα χωρίς καρότο.

Βέβαια οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες για την εποχή συνοδεύονται και απο ομίχλη που κυρίως τις πρώτες πρωϊνές ώρες την κόβεις με το μαχαίρι !

Σπάνια η Καβάλα έχει τόσο έντονα φαινόμενα ομίχλης.

Προσοχή στους δρόμους και οχι βιασύνες.

Βέβαια αυτή η πυκνή ομίχλη δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως στις πτήσει των αεροπλάνων που φθάνουν στον προορισμό τους και γυρίζουν πίσω λόγω της ομίχλης αφού δεν μπορούν να προσγειωθούν.

Κάτι τέτοιο έγινε προχθές και με την απογευματική πτήση της Ολυμπιακής απο Αθήνα για Καβάλα αφού το αεροσκάφος έφθασε πάνω απο το αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος “ της Χρυσούπολης έκανε στροφή και γύρισε στην Αθήνα αφού ήτανε αδύνατο να προσγειωθεί.

Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα είναι αυτό για τους επιβάτες που μπαίνουν στο αεροπλάνο απο την Αθήνα με προορισμό την Καβάλα και κατεβαίνουν πάλι στην Αθήνα.

Δεν υπάρχει πιο ξενέρωτο πράγμα.

Και αναρωτιέμαι είναι δυνατόν το 2014 να μην έχουν τα αεροδρόμια όλης της χώρας τα απαραίτητα αυτά μηχανήματα που να επιτρέπουν στα αεροπλάνα να προσγειώνονται ακόμα και υπο συνθήκες πυκνής ομίχλης ;

Φέτος τον χειμώνα οι θάνατοι απο τον ιό της γρίπης είναι περισσότεροι αλλα ο κόσμος παραμένει ψύχραιμος γιατί δεν ασχολούνται τα μεγάάλ κανάλια των Αθηνών.

Τους προηγούμενους χειμώνες που είχαμε σαφώς λιγότερους θανάτους απο τον ιό της γρίπης γινότανε πανικός και ο κόσμος φοβότανε να βγεί απο τα σπίτια του γιατί κάθε μέρα στα κανάλια ο φονικός ιός της γρίπης ήτανε πρώτη είδηση.

Είχαμε φθάσει στο σημείο να κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης απο 3 φορές ο καθένας μήπως και οι 2 προηγούμενες δεν πιάσανε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλά γιατί αυτό είναι το ιδανικό αν και δύσκολο αυτή την περίοδο της κρίσης που έχει πάρει διαστάσεις αρμένικης βύζιτας.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης