Συμφώνησαν και οι λιμενεργάτες με τον ΤΑΡ

 Συμφώνησαν και οι λιμενεργάτες με τον ΤΑΡ

Την περασμένη εβδομάδα και μετά από προσεκτική διαπραγμάτευση αρκετών μηνών, ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας συμφώνησε με τον αγωγό ΤΑΡ και του διαθέτει 90 στρέμματα στο νέο λιμάνι, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του όσο το έργο της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου θα εξελίσσεται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Γίνεται ταυτόχρονα γνωστό ότι παρόμοια συμφωνία επετεύχθη το ίδιο πάνω κάτω χρονικό διάστημα ανάμεσα σε εκπροσώπους του αγωγού και το σωματείο των λιμενεργατών.

Οι λιμενεργάτες είναι απαραίτητοι για την εξυπηρέτηση του έργου, όσο αυτό έχει σχέση με το νέο λιμάνι. Από τον Μάιο είχαν συζητήσεις με τους εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ, οι οποίες όπως φαίνεται τελεσφόρησαν. Οι λιμενεργάτες είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συμφωνία, καθώς αποκτούν περισσότερη και πιο σταθερή εργασία στο νέο λιμάνι, σε μια εποχή όπου η φορτοεκφόρτωση αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τόσο ο Οργανισμός Λιμένα, όσο κι οι λιμενεργάτες, εκτιμούν ότι η συμφωνία για τα έργα του ΤΑΡ θα τους δημιουργούνε έσοδα για χρονικό διάστημα έως και τρία χρόνια.

Οι λιμενεργάτες μιλώντας σε χαμηλούς τόνους, σημειώνουν ότι η συμφωνία είναι ιδιαίτερα θετική, θα βοηθήσει το επάγγελμα, σε καιρούς πολύ – πολύ δύσκολους.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας από την άλλη παρακολουθεί και την υπόθεση του Εσκί Καπού, όσο  αυτό εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Όπως λέγανε χθες εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένα, επιβεβαιώνονται οι απόψεις του προέδρου Χρήστου Ηλιάδη, που από την πρώτη στιγμή είχε ξεκαθαρίσει ότι η διαμάχη με το Δήμο για το Εσκί Καπού δεν επηρεάζει την πρόοδο του έργου, την ολοκλήρωση και την επέκταση των κρηπιδωμάτων. Αναφέρεται για παράδειγμα ότι το έργο ανεξάρτητα από τη δικαστική διαμάχη, πήρε από το υπουργείο παράταση μέχρι το Μάιο, επιβεβαιώνοντας έτσι τους ισχυρισμούς του κ. Ηλιάδη, ότι άλλο πράγμα είναι η εκτέλεση του έργου, άλλο πράγμα είναι η δικαστική διαμάχη, για την έκταση Εσκί Καπού.

Στον Οργανισμό επαναλαμβάνουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει δεκτή από τον Οργανισμό. Θεωρούν ότι η απόφαση του δικαστηρίου, εν προκειμένω του Αρείου Πάγου, που θα είναι τελεσίδικη, θα εκδοθεί όχι άμεσα, αλλά προς το τέλος της Άνοιξης, αρχές καλοκαιριού.

Τέλος ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας σε μία από τις πρώτες του συνεδριάσεις του διοικητικού του συμβουλίου τον Ιανουάριο, πρόκειται να συζητήσει και ν΄ αποφασίσει μείωση των τιμολογίων στις βασικές υπηρεσίες που παρέχει.

 

Διαβάστε επίσης