Συνάντηση επιτροπών Ειρήνης Α. Μ. & Θράκης

 Συνάντηση επιτροπών Ειρήνης Α. Μ. & Θράκης

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012, συνήλθαν στην Ξάνθη οι Επιτροπές Ειρήνης Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους και το λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τονίστηκε ότι ανασχετικός παράγοντας στην κατανόηση του πραγματικού εχθρού είναι η ψεύτικη ερμηνεία για την κρίση η οποία αποδίδεται σε διόγκωση του χρέους και όχι στην πραγματική αιτία που είναι η τεράστια συσσώρευση κερδών από τα μονοπώλια.

Απασχόλησε τη διάσκεψη η διαφαινόμενη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών και η σχέση της με τα στρατόπεδα κράτησης των οικονομικών μεταναστών.

Αποφασίστηκαν μία σειρά από δράσεις, ώστε να συνδεθεί η πάλη για αποτροπή ένοπλων επεμβάσεων σε χώρες όπως η Συρία, το Ιράν, αλλά και ο Λίβανος, με τον καθημερινό αγώνα του λαού μας για τη ζωή του που έχει μπει στη μηχανή του κιμά κι αλέθονται όλες του οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα.

Στα πλαίσια της διάσκεψης, πολυμελής αντιπροσωπεία των Επιτροπών Ειρήνης επισκέφθηκε τη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης, ενημερώθηκε από τη διοίκησή της για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα εκεί και εξέφρασε στους αστυνομικούς που υπηρετούν τη στήριξή τους για επαναλειτουργία της Σχολής και για εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών όσο διάστημα θα παραμένουν εδώ (επίδομα ειδικών συνθηκών, άδειες για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους, κλπ.). Η αντιπροσωπεία μετέφερε στους μετανάστες την αλληλεγγύη της στα αιτήματά τους για κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης, την εξασφάλιση ταξιδιωτικών εγγράφων και την ισότιμη αντιμετώπισή τους ως εργαζόμενους.

 

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Η οδυνηρή πραγματικότητα μας επιφορτίζει με το ιστορικό καθήκον της συμβολής στην οικοδόμηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου που θα αντιπαλεύει συνολικά τον ιμπεριαλισμό.

 Οι συμβιβασμοί και η ηττοπάθεια οδηγούν αντικειμενικά στην υποταγή στην «νέα τάξη πραγμάτων». Γι’ αυτό η ΕΕΔΥΕ λαμβάνει την ξεκάθαρη θέση του αταλάντευτου αγώνα. Τίποτε δεν είναι πιο ισχυρό από τις δίκαιες ιδέες της ειρήνης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για τους λαούς.

Η εμπειρία, τόσο του λαού μας όσο και γενικότερα της ανθρωπότητας, μας εξοπλίζει με αισιοδοξία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν !

Συνεχίζουμε τον αγώνα

  • Για την καταδίκη των πολέμων και των επεμβάσεων που γίνονται με πρόσχημα την «τρομοκρατία» και τα «ανθρώπινα δικαιώματα».
  • Για τη συσπείρωση δυνάμεων στον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ-ΕΕ και ΝΑΤΟ.  
  • Εντείνουμε την πάλη του ελληνικού λαού για την απομάκρυνση των ξένων βάσεων και την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.     
  • Για τη διάλυση όλων των δυνάμεων «ταχείας επέμβασης» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Ενάντια σε κάθε συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων – με ή χωρίς μισθοφόρους – σε επιχειρήσεις, επιβολής της «νέας τάξης» και «εσωτερικής ασφάλειας».
  • Για την αποκάλυψη, αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας με στόχο το άμεσο ξήλωμα όλων των μηχανισμών παρακολούθησης και κατάργηση των «τρομονόμων».
  • Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στην πάλη λαών και κινημάτων ενάντια στον ιμπεριαλισμό.
  • Υπερασπίζουμε το δικαίωμα του κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο διακυβέρνησης και ανάπτυξης. 
  • Για την ισχυροποίηση της πάλης του μαζικού λαϊκού κινήματος κατά των «προληπτικών πολέμων» και της συμμετοχής της χώρας μας στους τυχοδιωκτισμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.
  • Για την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου και των καταστατικών αρχών του ΟΗΕ.
  • Δε φτάνει να λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ αν δεν αγωνιζόμαστε κατά του εχθρού της ειρήνης
  • Δεν μπορούμε να τους σταματήσουμε αν δεν συγκρουστούμε μαζί τους
  • Δεν μπορούμε να νικήσουμε αν δεν τους ανατρέψουμε.

  ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ

  Η ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τα μέλη και τους φίλους της να στηρίξουν τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιείται το διάστημα Ιούλης – Νοέμβρης 2012, για τη στήριξη της δράσης και των πολύμορφων αντιπολεμικών – αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που πραγματοποιεί.

Θα κληρωθούν:

1. Ένα ταξίδι 4 ημερών στην Πράγα (για 2 άτομα)

2. Ένα ταξίδι 4 ημερών στη Ρώμη (για 2 άτομα)

Η τιμή κάθε λαχνού είναι 3 ευρώ.

Οι λαχνοί διατίθενται από τις Επιτροπές Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ, σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης