Συνάντηση με τον εισαγγελέα του διοικητή της Π.Υ.

 Συνάντηση με τον εισαγγελέα του διοικητή της Π.Υ.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας, Ιωάννης Βασιλειάδης, βρέθηκε  το πρωί στο δικαστικό μέγαρο σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πλημμελειοδικών.
Ήταν μία εθιμοτυπική συνάντηση, μία συνάντηση γνωριμίας, αλλά και ουσίας. Καθώς ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενημέρωσε τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Καβάλας, για τα δεδομένα στο νομό στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.
Πριν μπει στο γραφείο του εισαγγελέα ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας μίλησε στους δημοσιογράφους, για την ως τώρα εξέλιξη των πραγμάτων. Δεν έκρυψε ότι έχει παράπονα από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, οι Δήμοι στο νομό δεν έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν, όσα είχαν δεσμευθεί στις διάφορες συσκέψεις, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων.
Ρωτήθηκε ειδικότερα για τους 4 δήμους του νομού Καβάλας, ο κ. Βασιλειάδης κι απάντησε ότι το «μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το Δήμο Θάσου». Οι δηλώσεις του είναι οι εξής: «Είναι ένα ραντεβού γνωριμίας που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συζητήσουμε κάποια θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του».
ΕΡ: Είναι όλα έτοιμα για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών;
ΑΠ: «Όσον αφορά το δασαρχείο και τη διεύθυνση δασών, τα έργα προχωρούν κανονικά. Υπάρχει ένα θέμα με τους Δήμους, οι οποίοι καθυστερούν στα διάφορα έργα, που υποσχέθηκαν να κάνουν. Ήδη ήμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Έπρεπε αυτά τα θέματα να είχανε γίνει».
ΕΡ: Και οι 4 δήμοι;
ΑΠ: «Και οι τέσσερις, αλλά ειδικά στη Θάσο, όπου εκεί έχουμε σοβαρό θέμα. Δυστυχώς δεν έχουνε ξεκινήσει τα έργα πυροπροστασίας, κι έχουμε θέμα πρόσβασης των οχημάτων».
ΕΡ:Μέχρι τώρα είχαμε συμβάντα;
ΑΠ: «Μέχρι στιγμής είχαμε περιστατικά λίγα κι αντιμετωπίσιμα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση των αντιπυρικών έργων που υποσχέθηκαν οι δήμοι να πραγματοποιήσουν στις διάφορες συσκέψεις που είχαμε».
ΕΡ: Δηλαδή πρέπει οι δήμαρχοι να κάνουν αυτά τα έργα;
ΑΠ: «Μα πρέπει να κάνουν ότι ανέλαβαν».

Διαβάστε επίσης