Συνάντηση στην Καβάλα, ραντεβού με Σταϊκούρα

 Συνάντηση στην Καβάλα, ραντεβού με Σταϊκούρα

Σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο LUCY, συναντώνται επιχειρηματίες από τη Δράμα και την Καβάλα, που αντιμετωπίζουν το γνωστό μακροχρόνιο πρόβλημα, καθώς έχουνε δανειστεί με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Τώρα ζητούν αυτά τα δάνεια να ρυθμιστούν εκ νέου, διατηρώντας αυτό το πλεονέκτημα, την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

Η σημερινή συνάντηση είναι πρωτοβουλία των επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας. Παρόντες θα είναι οι διοικήσεις των δύο Επιμελητηρίων. Το επόμενο βήμα μιας προσπάθειας που θα συνεχιστεί σε κεντρικό επίπεδο.

Για σήμερα το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό οικονομικών, κ. Σταϊκούρα. Η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε για να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κεντρική ένωση Επιμελητηρίων, οι Βιομήχανοι, οι Εξαγωγείς, πιέζουν τον κ. Σταϊκούρα ν ΄ αλλάξει πρόσωπα και πράγματα στην αρμόδια για την υπόθεση των συγκεκριμένων δανείων, διεύθυνση, του υπουργείου των οικονομικών.

Μετά τη σημερινή συνάντηση τα δύο επιμελητήρια, θα μεταφέρουν το θέμα στην Αθήνα, όπου η Καβάλα και η Δράμα θα βρούνε συμπαραστάτες επιμελητήρια απ΄ όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά κι άλους επιμελητηριακούς φορείς. Δηλαδή αφού προετοιμαστεί κατάλληλα το θέμα σε επίπεδο επιμελητηρίων και επιχειρήσεων, μετά θα ξεκινήσει να υλοποιηθεί νέα προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό και η προσπάθεια αυτή θα επικεντρωθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου οικονομικών.

 

Διαβάστε επίσης