Συνάντηση φροντιστών στην Καβάλα

 Συνάντηση φροντιστών στην Καβάλα

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή στην Καβάλα, διαδικασία συνάντησης της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος με τα μέλη της στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το Σάββατο συνεδρίασε στην Καβάλα το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνδιάσκεψη.

Στην Καβάλα βρέθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κώστας Αμπατζίδης, φυσικός από τη Θεσσαλονίκη.

Μαζί με το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου φροντιστών Νομού Καβάλας, το Σάββατο έγινε συνάντηση με τον υφυπουργό εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Συμφωνήθηκε η συνάντηση να επαναληφθεί στην Αθήνα, στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου στο υπουργείο.

Χθες την περιφερειακή συνδιάσκεψη παρακολούθησε ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης κι εκπρόσωπος του βουλευτή Ντίνου Κλειτσιώτη.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Κ. Αμπατζίδης, είπε ότι η «ομοσπονδία ήρθε στην Καβάλα για να ενημερώσει τα μέλη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ν΄ ακούσει τις απόψεις τους. Θέλουμε ένα φροντιστήριο προσιτό στην ελληνική οικογένεια», είπε ο Κώστας Αμπατζίδης.

Θύμισε μάλιστα ότι τα φροντιστήρια συμπληρώνουν αυτή την περίοδο 100 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση της χώρας.

«Και βέβαια μας αγγίζει η κρίση» είπε ο Κ. Αμπατζίδης και συμπλήρωσε πάντως ότι «τα φροντιστήρια ήταν πολλά και επήλθε φυσιολογική διόρθωση με το γεγονός ότι κάποια πανελλαδικά έκλεισαν».

Ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου Σπύρος Κετζετζής, είπε στην εφημερίδα μας ότι, «στην Καβάλα δεν έκλεισαν φροντιστήρια. Αντίθετα μειώθηκαν τα δίδακτρα έως και 40 %.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας πανελλαδικά, η μείωση των διδάκτρων τα τελευταία τρία χρόνια, ξεπερνά το ποσοστό του 20%. Ο κ. Αμπατζίδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα δραστήριο τον τοπικό Σύνδεσμο, μίλησε για την παραοικονομία στο χώρο των φροντιστηρίων, που είπε ότι είναι τρομερά, πάνω από το μέσο όρο, της Ελλάδος. Επανέλαβε μάλιστα ότι φοιτητές, καθηγητές, κάνουν ιδιαίτερα φροντιστήρια χωρίς αυτή η διαδικασία να δημιουργεί έσοδα στο κράτος, περιέγραψε την όλη κατάσταση ως ανεξάλεγκτη.

Όπως είπε ο κ. Αμπατζίδης, στη συγκεκριμένη μορφή της παραοικονομίας, η πολιτεία είναι απούσα. Γι αυτό και τα φροντιστήρια ζητούν αλλαγή του νόμου, αυστηρές ποινές, παραδειγματική τιμωρία. «Εμείς εκφράζουμε το νόμιμο και οργανωμένο φροντιστήριο. Ελάτε σ΄αυτά. Έχουμε λύση για όλους», είπε απευθυνόμενος στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών ο πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ζήτησε επίσης το κράτος να συγκροτήσει το μητρώο πιστοποιημένων καθηγητών. Για την κατάσταση που επικρατεί στα φροντιστήρια στην Καβάλα, ο πρόεδρος του τοπικού συνδέσμου, είπε ότι τα φροντιστήρια αυτά δέχονται μία συνεχή πίεση, για τη μείωση των διδάκτρων, την οποία κάνουν χωρίς αντίθετα ν΄ αλλάζουν το περιεχόμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είναι πολλές και οι επισφάλειες», είπε ο κ. Σπύρος Κετζετζής, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν χάθηκαν θέσεις εργασίας στα φροντιστήρια της Καβάλας, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα, πλην όμως η νέα χρονιά που αρχίζει χαρακτηρίστηκε από την πλευρά του ως ιδιαίτερα δύσκολη.

 

 

Διαβάστε επίσης