• 23 Μαΐου 2024,

Συνέντευξη τύπου του Γιώργου Καλαντζή «Εγώ επέλεξα την Τσανάκα»

 Συνέντευξη τύπου του Γιώργου Καλαντζή «Εγώ επέλεξα την Τσανάκα»

Λίγες μόνο ημέρες πριν από την επαναληπτική ψηφοφορία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές, ο αντιπρόεδρος της βουλής και βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής συνάντησε χθες τους δημοσιογράφους. Ήταν μία εφόλης της ύλης προεκλογική συζήτηση, που βασικά στηρίχθηκε στην δική του εισήγηση, η οποία αφορούσε τρία διαφορετικά θέματα. Τις επικείμενες ευρωεκλογές, την υποψηφιότητα του Γιώργου Παυλίδη και τις περιφερειακές εκλογές στην ΑΜΘ και τέλος την υποψηφιότητα της κας Τσανάκα και την αναμέτρηση της Κυριακής με τον Κωστή Σιμιτσή.
Ο Γ. Καλντζής άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε ανεύθυνο πολιτικά. Υποστήριξε τον Γ. Παυλίδη. Είπε δε για τη Δήμητρα Τσανάκα ότι είναι δική του επιλογή. Απέρριψε τους υποψηφίους προερχόμενους από την Κομοτηνή. Σχολίασε για τον Κωστή Σιμιτσή, ότι έκλεισε τον κύκλο του κι ότι είχε να κάνει στο Δήμο Καβάλας, το έκανε.
Δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για θέματα ευρωεκλογών, αλλά και για θέματα που έχουν να κάνουν με τις εκλογές στην περιφέρεια και το Δήμο Καβάλας.
Χωρίς ν΄ αναφερθεί σε ονόματα, επέκρινε ως κακοήθεις πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, που διαδίδουν όπως είπε σε βάρος του, ότι δεν υποστηρίζει πραγματικά την κα Τσανάκα, γιατί επιθυμεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές να είναι ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά.
Ο κ. Καλαντζής μιλώντας για τις ευρωεκλογές είπε ότι κακώς ασκείται κριτική στις κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά, καθώς όπως σημείωσε αυτές, άλλαξαν τη χώρα. Σε αυτό σημείωσε βοήθησαν όλοι οι δήμαρχοι, που για παράδειγμα εξελέγησαν από την ίδια περίοδο στην πόλη της Καβάλας.
«Κάποιοι κάνουν εύκολη κριτική στις κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, αλλά δε μας λένε τι θα κάνουν οι ίδιοι αύριο» κατέληξε ο Γ. Καλαντζής.
Αμέσως μετά μίλησε για τον Αλέξη Τσίπρα. Είπε ότι στο ντιπέιτ στο οποίο συμμετείχε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας μίλησε προεκλογικά μόνο για τους Έλληνες και όχι για τους ευρωπαίους πολίτες. Από πολιτικής πλευράς τον χαρακτήρισε ανεύθυνο. «Που θα βρει τα χρήματα, για να κάνει όλα όσα υπόσχεται;» αναρωτήθηκε. Είπε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος αλλά με παλιών αρχών αντιλήψεις. Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν σταθερότητα στις ευρωεκλογές, γιατί τώρα η χώρα μας πατά σταθερά κι ελπίζει. Ψηφίζουμε είπε με ωριμότητα και σκέψη. Ο ελληνικός λαός – κατέληξε – δεν θα επιλέξει την Κυριακή την καταστροφή του.

Στη συνέχεια άλλαξε θεμα. Μίλησε για τις εκλογές στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σχολίασε το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ως εξής: «Οι καβαλιώτες και οι δραμινοί ψήφισαν – είπε – πολύ χειρότερα απ΄ ότι οι θρακιώτες». Είπε ότι δεν πρέπει να ψηφίζονται από τους καβαλιώτες και τους δραμινούς, κομοτηναίοι επικεφαλής ψηφοδελτίων. Ενώ για το έργο του σιδηρόδρομου που ο Άρης Γιαννακίδης ισχυρίζεται ότι είναι δικό του έργο, ο Γ. Καλαντζής είπε ότι επί των ημερών του με δικές του ενέργειες εντάχθηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Τι λεφτά έπεσαν στο λιμάνι; Τι λεφτά ξοδεύτηκαν για το αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων; Τι έκανε ο κ. Γιαννακίδης για το 12%; Ο Γ. Καλαντζής κατέληξε: «Με τον Γ. Παυλίδη θα έχουμε ίση μεταχείριση. Εγκληματούν πολιτικά όσοι καβαλιώτες και δραμινοί ψηφίζουν κομοτηναίο».

Στο θέμα των εκλογών στο Δήμο Καβάλας, είπε από την αρχή: «Επέλεξα την κα Τσανάκα. Είναι κακοήθειες αυτά που λένε κάποιοι από τη Νέα Δημοκρατία. Ότι εγώ δεν υποστηρίζω, γιατί θέλω να είμαι ο επόμενος δήμαρχος. Εμένα με τίμησαν όλοι οι αρχηγοί της Ν.Δ. κι αυτό τους ενοχλεί. Τους καλώ να σταματήσουν τις κακοήθειες, γιατί μετά τις εκλογές, θα πω και ονόματα».
Επανήλθε στο θέμα της κας Τσανάκα, λέγοντας τα εξής: «Η κα Τσανάκα είναι δήμαρχος από τη στιγμή που το 75% του εκλογικού σώματος, καταψήφισε την πρώτη Κυριακή τον Κωστή Σιμιτσή. Είναι τρελό αυτοί που δεν τον ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, να τον ψηφίσουν τη δεύτερη. Η Δήμητρα Τσανάκα είναι δική μου επιλογή. Τη στήριξα το προηγούμενο καλοκαίρι όταν έπρεπε να επιλεγεί ο νέος επικεφαλής στην ομάδα Καλλιοντζή. Τότε έκανε το πρώτο βήμα. Επέμενα ότι ήταν καλύτερη επιλογή όταν για τη θέση του υποψήφιου δημάρχου ενδιαφέρθηκε και ο κ. Κλειτσιώτης. Ο Κωστής Σιμιτσής έκανε τον κύκλο του στο Δήμο Καβάλας. Εγώ αν θέλω να είμαι δήμαρχος, στην Καβάλα, θα ρωτήσω το λαό της πόλης».
Δημοσιογράφοι ρώτησαν το Γιώργο Καλαντζή, πως γίνεται από τη μια να ισχυρίζεται ο ίδιος ότι η υποψηφιότητα της Δήμητρας Τσανάκα είναι δική του επιλογή κι από την άλλη η ίδια να επιμένει ότι μόνη της πήρε τη σχετική απόφαση; Ο Γ. Καλαντζής απάντησε ότι η κα Τσανάκα έχει τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας κι ότι ο ίδιος την επέλεξε, όχι ως πολιτικό πρόσωπο, αλλά ως ένας απλός πολίτης.
Σε άλλη ερώτηση γιατί η κα Τσανάκα δε συμμετέχει σε ντιπέιτ, είπε ότι γι΄ αυτό καλό είναι να ερωτηθεί η ίδια.
Κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου ο Γ. Καλαντζής είπε επίσης, ότι, μέχρι το 2019 θα μετέχει στην κεντρική πολιτική σκηνή κι ότι ο Γ. Παυλίδης θα βοηθήσει την Καβάλα, αν και αρχικά ο ίδιος επεδίωξε ο υποψήφιος περιφερειάρχης να είναι από την πόλη της Καβάλας.

Διαβάστε επίσης