• 18 Μαΐου 2024,

Συνένωση των παθολογικών κλινικών – Μάλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες

 Συνένωση των παθολογικών κλινικών – Μάλλον θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες

Τη συν – λειτουργία των δύο Παθολογικών κλινικών του νοσοκομείου Καβάλας αποφάσισε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Θρασύβουλος Βεντούρης. Οι δύο κλινικές θα έχουν κοινό πρόγραμμα εφημεριών κι επικεφαλής τη γιατρό Περσεφόνη Παπαδοπούλου. Έτσι θα αντιμετωπιστούν τα κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και στις δύο κλινικές, όπως επίσης και οι έκτακτες ανάγκες του νοσοκομείου Καβάλας.

Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται κάτι ανάλογο, μας εξήγησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, οφείλεται δε στην ένδεια παθολόγων που προσφάτως επιτάθηκε και λόγω αιφνίδιας ασθενείας μιας γιατρού. Η παθολογία, αν και αποτελεί τον κορμό της ιατρικής σε νοσοκομειακό και εξω – νοσοκομειακό επίπεδο, παρόλα αυτά εμφανίζεται μη ελκυστική. Παραμένει πάντως δύσκολη ως ειδικότητα.

Η κυβερνητική πολιτική μεταβάλλεται με χρόνους ρεκόρ, αφού αποφάσεις που λαμβάνονται σήμερα, ανατρέπονται εντός ολίγων ημερών. Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση που έλαβε ο κ. Βεντούρης για απόσπαση μιας γιατρού από κέντρο υγείας στο νοσοκομείο. Ενώ μέσα σε τέσσερις ημέρες και προφανώς κατόπιν παρεμβάσεων η απόφαση άλλαξε. Ως «ξεφτίλα» χαρακτήρισε ο κ. Κροκίδης το γεγονός ότι τόσοι γιατροί γενικής ειδικότητας δε στάθηκαν επαρκείς για να ενισχύσουν τη λειτουργία και να καλύψουν τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να κληθεί γιατρός από τη γειτονική Δράμα.

Ο κ. Κροκίδης προέβλεψε ότι σύντομα θα οδεύσουν σε συνένωση οι πνευμονολογικές και οι χειρουργικές κλινικές. Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου πρεσβεύει ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η συνένωση και οι εναπομείναντες παθολόγοι με την υπερεργασία τους να δώσουν λύση στις ανάγκες. Ταυτόχρονα, από τις 600 θέσεις επικουρικών γιατρών που εγκρίθηκαν θα πρέπει το υπουργείο και η διοίκηση του νοσοκομείου να εξασφαλίσει ένα σημαντικό μερίδιο για τις παθολογικές κλινικές, αλλά και τις λοιπές όπως η ουρολογική και η νευροχειρουργική.

 

=

 

Διαβάστε επίσης