• 7 Μαΐου 2024,

Συναντήσεις και σχόλια του Ν. Κλειτσιώτη περί βιωσιμότητας της ΒΦΛ κι εγκατάστασης του LNG

 Συναντήσεις και σχόλια του Ν. Κλειτσιώτη  περί βιωσιμότητας της ΒΦΛ κι εγκατάστασης του LNG

Με τον πρόεδρο της ΔΕΠΑ Σπύρο Παλαιογιάννη συναντήθηκε προσφάτως ο βουλευτής Ντίνος Κλειτσιώτης, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τη έρευνα βιωσιμότητας της ΒΦΛ η οποία εκπονείται, αλλά και σχετικά με το αν η βιομηχανία μπορεί να ανταποκριθεί στα υπεσχημένα. Η επίσκεψη του καβαλιώτη βουλευτή και η ενημέρωση βασίστηκε στην αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της επιχειρήσεως.

Στη διάρκεια της συναντήσεως των δύο ανδρών δεν εξετάσθηκε οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως για παράδειγμα ο πλωτός σταθμός LNG που επανήρθε λόγω υπουργικών δηλώσεων. Δεδομένη φαίνεται πως θεωρεί την εγκατάσταση του πλωτού LNG στον κόλπο της Καβάλας ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, κάτι που προέκυψε από ομιλία του σε συνέδριο της Αθήνας όπου και αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε αυτό. Αναφορικά με το θέμα, ο Ντίνος Κλειτσιώτης μας θύμισε ότι όλοι αναμένουν την επίσημη τοποθέτηση της ΔΕΠΑ.

Ο βουλευτής αποδέχεται τη λανθασμένη συμπεριφορά που τηρούν επί του θέματος οι παράγοντες της Αθήνας, οι οποίοι αφενός δεν ενημερώνουν αρμοδίως την τοπική κοινωνία κι αφετέρου θεωρούν δεδομένη την εγκατάσταση του πλωτού σταθμού στον κόλπο της Καβάλας. Ο κ. Κλειτσιώτης σκοπεύει να συναντήσει τον κ. Μανιάτη και να τον ρωτήσει προσωπικά για το ζήτημα. Ο καβαλιώτης βουλευτής δεν τάσσεται κάθετα αντίθετος στην επένδυση, προηγούμενα όμως επιδιώκει εκτενέστατη συζήτηση ώστε να εξασφαλισθεί η εγκατάσταση σε σημείο όπου δε θα προκληθεί οποιαδήποτε επίπτωση στους τουρισμό και την αλιεία της περιοχής.

 

Διαβάστε επίσης