• 18 Μαΐου 2024,

Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή

 Συνεδρίασε η οικονομική επιτροπή

Πενήντα και πλέον θέματα συζητήθηκαν χθες στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, στην 1η από τις δύο συνεδριάσεις που έγιναν χθες στο δημαρχείο, καθώς τα μέλη της ίδιας επιτροπής σχεδίασαν αργά βράδυ μετά το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Επειδή τα θέματα ήταν πάρα πολλά, τα περισσότερα συζητήθηκαν κι επ΄ αυτών πάρθηκαν αποφάσεις – οι πιο πολλές ομοφωνες – το μεσημέρι, κρίθηκε όμως σκόπιμο να υπάρξει και 2η συνεδρίαση το βράδυ.
Τα θέματα που ξεχώρισαν στη χθεσινή μεσημβρινή συνεδρίαση αφορούν τα εξής ζητήματα:
-Εγκρίθηκε η εκτέλεση με απευθείας ανάθεση έργου που αφορά τον εξωραϊσμό χώρου στη θέση «Ποτάμι» στη Λυδία, στον ποταμό Ζυγάκτη.
-Κατακυρώθηκε το πρακτικό φανερής προφορικής μειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση ιδιωτικού ακινήτου για τη στέγαση του νηπιαγωγείου στο Παληό.
«Είναι το κτήριο που θέλαμε. Νοικιάστηκε με 900 ευρώ το μήνα, για 12 χρόνια», σχολίασε ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής.
Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
-Εγκρίθηκαν νέες τεχνικές προδιαγραφές για προμήθεια εξοπλισμού παιδικών χαρών ατόμων με ειδικές ανάγκες, στον περιβάλλοντα χώρο του αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας.
«Βάλαμε αρχικά αυστηρές προδιαγραφές και αυτές δεν αποδίδουν», είπε ο κ. Σιμιτσής, εννοώντας ότι οι νέες τεχνικές προδιαγραφές θα βοηθήσουν ώστε στο διαγωνισμό να προσέλθουν διάφοροι ενδιαφερόμενοι.
Το θέμα καθυστερεί για πολλούς μήνες, αφού και το έργο στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας διαπιστώνεται ότι καθυστερεί κι αυτό.
-Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η 12η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, του δήμου Καβάλας για το τρέχον οικονομικό έτος.
-Εκατό χιλιάδες ευρώ δίνει ο δήμος Καβάλας στη Δημωφέλεια για τη δραστηριότητα που αυτή αναπτύσσει.
-Ενώ 50.000 ευρώ θα δώσει ο Δήμος Καβάλας έως το τέλος του έτους στη ΔΙΑΜΑΘ, η οποία ως περιφερειακός φορέας που διαχειρίζεται τα απορρίμματα είναι υποχρεωμένη να τρέξει προκειμένου ως το τέλος του έτους να γίνεται σε όλες τις πρωτεύουσες των πέντε νομών της περιφέρειάς μας, ανακύκλωση.
-Επίσης εξασφαλίζεται ποσό 160.000 ευρώ για την καθαριότητα δημοτικών κτηρίων, εργασία που απ΄ ότι φαίνεται θα γίνεται προσωρινά από ιδιώτη.
Ο δήμαρχος εξήγησε ότι δε μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία του δήμου με κοινωνικούς συνεταιρισμούς λόγω αρνητικής απόφασης του ελεγκτικού συμβουλίου. Έτσι μέχρι να ξεκαθαρίσει για το πώς η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεργάζεται με τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς, θα γίνει διαγωνισμός όπου εκτός από τους ιδιώτες θα μπορούν να προσέλθουν κι οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί.
Στο θέμα αυτό εξέφρασε την επιφύλαξή του και δεν ψήφισε και το μέλος της οικονομικής επιτροπής Παύλος Δερμεντζίδης, δημοτικός σύμβουλος.
Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τριάντα περιπτώσεις ιδιωτών που οφείλουν χρήματα στο Δήμο. Όλοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση που είναι ευνοϊκή, του Ν. 4257/2014.
Παρουσιάστηκαν τα τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία του Δήμου Καβάλας, αποτελέσματα προϋπολογισμού, Β΄ τρίμηνο 2014. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής σχολίασε ότι από την οικονομική του πλευρά ο Δήμος Καβάλας, πάει καλά.

 

Διαβάστε επίσης