Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις αλλα συμφωνία δεν υπάρχει …

 Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις αλλα συμφωνία δεν υπάρχει …

Να έχετε υπόψη σας οτι πρίν απο τα διπλά κρίσιμα ραντεβού της τρόϊκας με τον Στουρνάρα γίνανε μαραθώνιες εσωκυβερνητικές διαβουλέυσεις προκειμένου να χαραχτεί κοινή και μάλιστα ενισχυμένη αμυντική γραμμή απέναντι στις υπερβολικές για άλλη μια φορά απαιτήσεις της τρόϊκα που φαίνεται οτι δεν παίρνει χαμπάρι ούτε απο θυσίες ούτε απο επιτεύγματα.

Εχουμε καταφέρει τόσα όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια και δεν έχουμε κερδίσει τίποτα εκτός απο κολακευτικά σχόλια κατά καιρούς των δανειστών μας.

Τι να τα κάνουμε τα λόγια και τα σάλια ;

Στην φάση που είμαστε θέλουμε πράξεις και θέλουμε αποτελέσματα που θα επηρεάσουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα του έλληνα που παραμένει δύσκολη και επίπονη.

Τέλος πάντων η ουσία είναι οτι ακόμα και μετά το διπλό ραντεβού με την τρόϊκα δεν μπορέσαμε να βρούμε δίαυλο επικοινωνίας έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε συμφωνία σε πρώτη φάση και εκταμίευση της δόσης σε δεύτερη.

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι η εκταμίευση της δόσης θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να την υπολογίζει με το νέο χρόνο αφού όπως όλα δείχνουν ο έλεγχος των δανειστών για την αξιολόγηση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.

Την ίδια ώρα που εμείς παλεύουμε για την ολοκλήρωση του ελέχου και την άμεση εκταμίευση της δόσης ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο Σόϊμπλε δίνει συνέντευξη τύπου και δηλώνει οτι δεν πρόκειται να γίνει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους και βάζει πάνω απο όλα το συμφέρον των Γερμανών φορολογούμενων.

Καταλαβαίνετε οτι κάποια στιγμή η σύγκρουση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόϊκα θα είναι μετωπική αφού χωρίς νέο κούρεμα η Ελλάδα δεν μπορεί να γυρίσει σελίδα και να πάει παρακάτω απαλλαγμένη απο τα βαρίδια του παρελθόντος.

Χωρίς κούρεμα δεν μπρόκειται να πάμε πουθενά.

Το είπε και ο Κουβέλης που ήρθε στην Καβάλα οτι για να υπάρξει χαϊρι και προκοπή θα πρέπει να γίνει κούρεμα.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πάμε σε νέο δανεισμό και θα μπούμε σε νέες περιπέτειες που δεν θα οδηγήσουν πουθενά.

Ο γνωστός φαύλος κύκλος που μας έχει φάει την ψύχη με λεφτά που δανειζόμαστε για να μπορούμε να πληρώνουμε τους τόκους των παλιών δανείων με αποτέλεσμα να χρεωνόμαστε συνεχώς και να μην μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Θα πρέπει να καταλάβνει κάποια στιγμή και ο Σόϊμπλε οτι εκτός απο τους Γερμανούς φορολογούμενους πολίτες υπάρχουν και οι χιλιάδες έλληνες που μ,ε πράξεις αυτοχειρίας αποφάσισαν να βάλουν τέλος στα βάσσανα τους.

Το τελευταίο θύμα της κρίσης ένας πολύτεκνος που κρεμάστηκε στο μπαλκόνι του σποιτιού του γιατί δεν άντεξε άλλο τα οικονομικά του αδιέξοδα.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε χειμερινά αφού ο καιρός χαλάει τα επόμενα 24άωρα και προς το τέλος της εβδομάδα επιστρέφουν οι νοτιάδες που σημαίνει σαπίλα και άνοδο της θερμοκρασίας.

Πάντως χθές Δευτέρα νιώσαμε το πρώτο σοβαρό τσούξιμο στο πρόσωπο.

Η θερμοκρασία έπεσε και τα αστεία τελειώσανε.

Πάμε για άλλα και πάμε πιο χειμερινά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης