• 18 Μαΐου 2024,

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Συνεχίζεται έως 19.02.2016 η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ), συμπεριλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσία εκπροσώπων του ΤΕΕ-ΑΜ, της ΕΕΤΕΜ και του Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων  Ν.Δράμας ματαιώθηκε προγραμματισμένη για την Τρίτη 16.2.2016, η δημοπρασία δημοσίου έργου ΄΄Επισκευή  Κτιριακών εγκαταστάσεων Σ.Σ. δικαιοδοσίας  του Τμήματος Συντήρησης Γραμμής Δράμας’’ του ΟΣΕ.

Οι δεκαπέντε περίπου Εργολήπτες που παραβρέθηκαν απείχαν από την διαδικασία  δηλώνοντας  την συμμετοχή τους στον αγώνα που κάνει το ΤΕΕ, όλοι οι Επιστημονικοί, Κλαδικοί  και Συνδικαλιστικοί Σύλλογοι των Τεχνικών και των άλλων Επιστημόνων, για να μην περάσει η πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που τους πλήττει βαρύτατα.

Με την τυχόν ψήφιση της πρότασης νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό  οι μηχανικοί και οι άλλοι επιστήμονες ωθούνται βιαίως στην έξοδο από το επάγγελμα και οι νέοι κυρίως συνάδελφοι στην μετανάστευση.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση για το ασφαλιστικό που δεν συνοδεύεται από στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα και να εκκινήσει ένα  νέο και ουσιαστικό διάλογο εξ’ αρχής και επί τη βάσει στοιχείων.

Διαβάστε επίσης