Συχνοί βανδαλισμοί σε μικρούς και μεγάλους κάδους

 Συχνοί βανδαλισμοί σε μικρούς και μεγάλους κάδους

Για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, είναι συνηθισμένα τα περιστατικά βανδαλισμών, όπου άγνωστοι, κυρίως νυχτερινές ώρες, βάζουν στόχο τους μεγάλους κάδους απορριμμάτων ή και τους μικρότερους που βρίσκονται κυρίως στο κέντρο της Καβάλας, αλλά και σε διάφορους συνοικιακούς δρόμους.

Αυτά τα περιστατικά στους μικρούς κάδους έχουν αυξηθεί τελευταία. Σε καθημερινή σχεδόν βάση η καθαριότητα του Δήμου Καβάλας αντικαθιστά τους μικρούς κάδους με καινούριους, γιατί κάποιος περαστικός τους ξήλωσε αδιαφορώντας για τις συνέπειες και για το γεγονός ότι όλο το περιεχόμενό τους, δηλαδή σκουπίδια, θα βρεθούν είτε στο πεζοδρόμιο, είτε στο δρόμο.

Τα περιστατικά λόγω έρευνας που έκανε η υπηρεσία διαπιστώνονται συνήθως ότι γίνονται τις νυχτερινές ώρες, Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, που ο περισσότερος κόσμος είναι έξω.

Τελευταία τέτοια περιστατικά διαπιστώνονται και στις συνοικίες, αφού μέχρι πρότινος βανδαλισμοί σε μικρούς κάδους υπήρχαν μόνο στο κέντρο της Καβάλας, με μεγαλύτερη έμφαση την περιοχή του δημοτικού κήπου.

Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Καβάλας απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να προστατεύουν τη λειτουργία αυτών των μικρών κάδων, οι οποίοι αδειάζουν ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, από τους διερχόμενους οδοκαθαριστές.

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα καθαριότητας Τάσος Χατζηαναστασίου, έχει να διηγηθεί πολλές τέτοιες ιστορίες, όπου νεαρά άτομα, δίνουν κλωτσιά στους μικρούς κάδους και τους καταστρέφουν χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι προσπαθούν να κρατούν την πόλη καθαρή. Υφίστανται τα γνωστά προβλήματα έλλειψης προσωπικού και είναι περίπου εγκληματικό, σ΄ αυτές τις συνθήκες, οι πολίτες που από τη μια έχουνε την απαίτηση η πόλη τους να είναι καθαρή, να λειτουργούν με τρόπο εντελώς αδικαιολόγητο.

Περιστατικά καταστροφής μικρών κάδων διαπιστώθηκαν τελευταία στη συνοικία της Κηπούπολης, γενικότερα στην ανατολική πλευρά της πόλης.

 

 

Διαβάστε επίσης