• 4 Μαΐου 2024,

Σφοδρή κριτική για τα χρέη του ΔΗΠΕΘΕ

 Σφοδρή κριτική για τα χρέη του ΔΗΠΕΘΕ

Η αντιπολίτευση καταψήφισε τα πεπραγμένα και τον ισολογισμό

Λόγω ελλείψεως επαρκών στοιχείων είχε αποσυρθεί στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας η έκθεση πεπραγμένων και ο ισολογισμός της οικονομικής χρήσης του 2011 για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο. Το θέμα επανήλθε στη συνεδρίαση της Δευτέρας και μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν στη διάρκεια της συζητήσεως, ενώ ακούστηκαν και απόψεις ακόμη και για το κλείσιμο του νομικού προσώπου. Δριμύτατη κριτική ασκήθηκε στη διοίκηση του νομικού προσώπου από τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης, ο δε πρόεδρος Ανέστης Δημητριάδης κλήθηκε από τους επικεφαλείς των παρατάξεων να απαντήσει σε πλήθος επιμέρους ερωτημάτων οικονομικής φύσεως.

Το θέμα τελικά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ύστερα από αρκετή συζήτηση σχετικά με τα χρέη του ΔΗΠΕΘΕ έναντι των προμηθευτών και έναντι του ΙΚΑ. Με δεδομένο ότι μόλις πριν από την έναρξη της συνεδριάσεως μοιράστηκαν στο σώμα αντίτυπα του ισολογισμού, προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο για την καθυστέρηση και την έλλειψη χρόνο μελέτης των αριθμών, αλλά και διότι ο ισολογισμός δύσκολα «διαβάζεται» από κάποιον που δεν είναι λογιστής.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΟΣ;

Ο Θόδωρος Καλλιοντζής που έλαβε πρώτος το λόγο, θύμισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε διανεμηθεί μόνο το απόσπασμα ενός πρακτικού, λες και κάποιος ήθελε να κρύψει την αλήθεια. Κατόπιν παρεμβάσεώς του είναι αποσυρθεί το θέμα και η επαναφορά του έφερε στην επιφάνεια άλλα στοιχεία, άρα δόθηκε η εντύπωση πως κάποιοι θέλησαν να περάσουν το θέμα κάτω από το τραπέζι και να το κουκουλώσουν. Τα δε στοιχεία δείχνουν πως η αλήθεια είναι διαφορετική. Η επιχορήγηση 57.500 ευρώ από το ΥΠΠΟΠΤ για παράδειγμα δεν έχει έρθει άρα δεν είναι δυνατό να συμπεριλαμβάνεται στα στοιχεία του ισολογισμού. Γιατί το χρέος των 159.000 ευρώ προηγούμενων ετών δεν προστίθεται στο έλλειμμα των 91.000 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, αναρωτήθηκε ο κ. Καλλιοντζής, που αποφάνθηκε πως οι 307.500 ευρώ μάλλον είναι το συνολικό χρέος το οποίο επιχειρήθηκε να κρυφτεί. Ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα για έργο» ξεκαθάρισε πως θα καταψήφιζε το θέμα.

 

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΕΤΕ

Ο Στάθης Εριφυλλίδης που την προηγούμενη εβδομάδα είχε ζητήσει επίσης την απόσυρση του θέματος, παρατήρησε πως ο ισολογισμός είχε ημερομηνία 31/12/2011 και τόνισε πως τόσο ο λογιστής όσο και η διοικητική διευθύντρια του νομικού προσώπου Αντωνία Μάναλη όφειλαν να είναι παρόντες προκειμένου να δώσουν τεκμηριωμένες απαντήσεις. Περί κατρακύλας του ΔΗΠΕΘΕ έκανε λόγο ο κ. Εριφυλλίδης, αναλύοντας τα νούμερα του ενεργητικού και του παθητικού. Ουδέποτε τα χρέη του νομικού προσώπου δεν είχαν φτάσει στα σημερινά επίπεδα κυρίως έναντι των προμηθευτών και έναντι του ΙΚΑ για τα ένσημα του προσωπικού. «Έχετε ρημάξει και τη συγκεκριμένη επιχείρηση, κλείστε το ΔΗΠΕΘΕ ή αναστείλετε τη λειτουργία του μέχρι να ξοφλήσετε τα χρέη του», πρότεινε ο κ. Εριφυλλίδης. «Ψάξτε να βρείτε χρήματα για να πληρώσετε τις οφειλές», επεσήμανε ο πρώην δήμαρχος, καταγγέλλοντας για μία ακόμη φορά τα ελλιπή στοιχεία και καθυστερημένα που προσκομίστηκαν.

 

Διαβάστε επίσης