• 19 Μαΐου 2024,

Σχοινάκης: «Από την αρχή της χρονιάς η ομάδα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο»

 Σχοινάκης: «Από την αρχή της χρονιάς η ομάδα έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο»

Δηλώσεις στην τηλεόραση της Πρωινής έκανε ο Στέλιος Σχοινάκης για τη χρονιά που ολοκληρώνεται στο στρατόπεδο της Ενωσης.

Αναφέρθηκε σε κάποιες αιτίες που οδήγησαν την ομάδα στον υποβιβασμό ενώ τόνισε ότι χρειάζεται σωστή οργάνωση για τη συνέχεια. Αναλυτικά οι δηλώσεις.

Ερώτηση: Τι έφταιξε και η Ενωση υποβιβάστηκε στην Α2 κατηγορία;

Απάντηση: Δυστυχώς από την αρχή της χρονιάς η ομάδα έπαιζε τις περισσότερες φορές με την πλάτη στον τοίχο. Είτε λόγω πολλών τραυματισμών που είχε φέτος η ομάδα, είτε διάφορων άλλων καταστάσεων, οι οποίες σχετίζονται με τον επαγγελματικό αθλητισμό.

Λάθη έγιναν. Εκτιμώ ότι μέσα στον αθλητισμό, οι καλές και οι κακές στιγμές είναι μέσα στο πρόγραμμα. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της σεζόν, η Ενωση θα σταθεί με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις της. Στη συνέχεια με καθαρό μυαλό θα δούμε πως θα συνεχίσουμε την επόμενη χρονιά.

Ερώτηση: Θυμάστε κάποιες στιγμές καθοριστικές για την έκβαση αυτής της ιστορίας;

Απάντηση: Οι καθοριστικές στιγμές στο αγωνιστικό κομμάτι, ήταν στην πρώτη αγωνιστική που είχαμε 4 τραυματισμούς που είχαν προέλθει από το νικηφόρο παιχνίδι κυπέλλου με το Ρέθυμνο μέσα στην Καβάλα. Έγινε στραβή αρχή και στη συνέχεια του πρωταθλήματος πάντοτε υπήρχε ένας σοβαρός τραυματισμός που μας απέτρεπε να έχουμε πλήρες το ρόστερ. Είναι συνηθισμένο σε μια ομάδα μπάσκετ να έχει τραυματισμούς ενώ η δική μας ομάδα δεν είχε τις εμπειρίες να μπορέσει να ανταποκριθεί σε απουσίες.

Με τον Αρη έλειπε ο Στεφανίδης που προσβλήθηκε από πνευμονία, αυτό ήταν και το τελευταίο παράδειγμα σ` ένα ματς καθοριστικό.

Ερώτηση: Πολλές ατυχίες;

Απάντηση: Σίγουρα πολλές ατυχίες αλλά στον αθλητισμό και οι καλές και οι κακές στιγμές είναι συνυφασμένες με την πορεία. Λάθη κάνουνε οι άνθρωποι που δουλεύουνε και θέλουνε να προσπαθήσουνε. Θέλω να πιστεύω ότι θα μάθουμε από τα λάθη που έγιναν στη διάρκεια της χρονιάς. Να είμαστε πολύ σοβαροί και συγκροτημένου, για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ερώτηση: Φέτος ίσως το πρωτάθλημα να ήταν πιο δύσκολο; Οι μικρομεσαίες ομάδες ήταν πιο ισχυρές;

Απάντηση: Φέτος δεν υπήρχε η ομάδα που ήταν η πολύ κακή η θα εγκατέλειπε τη δράση όπως έγινε πέρσι. Πέρσι υποβιβάστηκε μόνο μια ομάδα επί της ουσίας, η οποία και αυτή είχε πάρα πολλά προβλήματα, τόσο αγωνιστικά, όσο και οικονομικά.

Φέτος δεν υπήρχε αυτό. Ηταν ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ολοι μπορούσαν να κερδίσουν όλους. Απόδειξη ότι κατορθώσαμε και κερδίσαμε εκτός έδρας ομάδες που στη συνέχεια πήγαν πολύ καλά στο πρωτάθλημα, όπως είναι ο ΚΑΟΔ. Παρόλα αυτά δεν έφτασαν αυτές οι νίκες.

Ερώτηση: Πολλά παιχνίδια κρίθηκαν στον πόντο.

Απάντηση: Ηταν θέμα εμπειρίας της ομάδας. Καλώς η κακώς η ομάδα δεν είχε την εμπειρία. Υπήρχαν πολλές αλλαγές τόσο στο προπονητικό τιμ, όσο και στο έμψυχο υλικό. Ποτέ δεν κατορθώσαμε να παρουσιάσουμε μια ομάδα με όλα τα στελέχη, λόγω τραυματισμών. Δυστυχώς το τέλος της χρονιάς, δε μας βρίσκει στην Α1.

Ερώτηση: Οι ξένοι παίκτες που άλλαξαν, τελικά αποδείχθηκαν λάθος επιλογές το περασμένο καλοκαίρι; Μιλάμε για την εποχή του Χουγκάζ, που τότε «στήθηκε» η ομάδα για το νέο πρωτάθλημα.

Απάντηση: Το καλοκαίρι του 2012 «στήθηκε» μια ομάδα, που στην πορεία άλλαξε. Παράλληλα αλλάξανε και οι προπονητές. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ήταν ο 4ος προπονητής στη διάρκεια της χρονιάς. Στα ομαδικά αθλήματα δε μπορείς να πεις ξεκάθαρα ποιος φταίει, είναι συνολική η προσπάθεια. Είναι ομαδικό το άθλημα και πρέπει με πολύ σοβαρότητα να καθίσεις και να μελετήσεις ποια ήταν τα σφάλματα και πώς έγιναν.

Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι και με τη βοήθεια του κόσμου θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε του χρόνου στην Α2 κατηγορία.

Ερώτηση: Μήπως η Βαλκανική Λίγκα ήταν λάθος;

Απάντηση: Ηταν ένας προγραμματισμός από την αρχή της χρονιάς, ο οποίος τον αποδέχθηκε η ομάδα. Θέλαμε να αποκτήσουν εμπειρίες τα παιδιά. Στην πορεία μαζί με τους τραυματισμούς και τις αλλαγές προπονητών, δυστυχώς αυτό δε βοήθησε όσο θέλαμε να βοηθήσει. Θα μπορέσουμε να μελετήσουμε στο τέλος της χρονιάς τι έσφαλε και πάνω στη συμμετοχή μας στη Βαλκανική Λίγκα.

Ερώτηση: Θα μπορέσει αυτή η ομάδα να διατηρήσει κάποια από τα μέλη της στην Α2 κατηγορία; Μήπως πρέπει να αλλάξει εντελώς η ομάδα;

Απάντηση: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στον επαγγελματικό αθλητισμό, ποτέ δε μπορεί να μείνει κάτι ίδιο. Οι αθλητές είναι επαγγελματίες και κοιτάζουν το προσωπικό τους όφελος και την προσωπική τους σταδιοδρομία. Θα γίνουν συζητήσεις αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη αφού το πρωτάθλημα θα τελειώσει σε 10 μέρες.

Θα πρέπει με πολύ σοβαρότητα η διοίκηση της ομάδας , ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη να καταθέσουν τις απόψεις τους για το πώς μπορεί η ομάδα να συνεχίσει.

Ερώτηση: Τι πρωτάθλημα είναι η Α2;

Απάντηση: Η Α2 κατηγορία είναι από τις πιο δύσκολες. Απαιτεί εμπειρία πάνω απ` όλα. Θέλει έμπειρους ανθρώπους τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και στο αγωνιστικό. Δεν έχει να κάνει με την Α1, η οποία σχετίζεται με τη χορηγία του ΟΠΑΠ αλλά και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Θα πρέπει να υπάρχει συμμετοχή και να μη στηρίζεται μόνο σ` έναν άνθρωπο. Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει κάνει υπέρβαση όλα αυτά τα χρόνια, με την οικονομική του συνεισφορά στην ομάδα. Η Ενωση είναι υπόθεση όλης της πόλης και όχι μόνο λίγων ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα.

Διαφήμισε με το καλύτερο τρόπο την πόλη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης όλοι παραδέχτηκαν ότι ήταν μια από τις πιο όμορφες έδρες του πρωταθλήματος. Ο κόσμος φέτος στήριξε και σε χαμένα παιχνίδια την ομάδα με οποιοδήποτε τρόπο, μέσα σε αγωνιστικά πλαίσια. Εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη συμπαράσταση του κόσμου. Ο κόσμος της Καβάλας ήταν ο 6ος παίκτης σε όλες τις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Τ. Π

 

 

Διαβάστε επίσης