Σωτήρης Μανωλόπουλος: « Οι προκλήσεις πάντα είναι ευχάριστες»

 Σωτήρης Μανωλόπουλος: « Οι προκλήσεις πάντα είναι ευχάριστες»

Σωτήρης Μανωλόπουλος: « Οι προκλήσεις πάντα είναι ευχάριστες»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως καλαθοσφαιριστής της Ενωσης, έκανε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος το μεσημέρι της Δευτέρας στην αθλητική εκπομπή στους 93, 7.

Ο Μανωλόπουλος δήλωσε έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, εκφράστηκε με κολακευτικά σχόλια για τον πρόεδρο της Ενωσης Κώστα Παπακωνσταντίνου ενώ αναφέρθηκε στον κόσμο της ομάδας και την ατμόσφαιρα που έζησε ως αντίπαλος της Ενωσης, πέρυσι με την ομάδα του Περιστερίου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Μίλησε μας για την επιλογή σου, να έρθεις στην Καβάλα.

Απάντηση: Είχα κάποιες άλλες προτάσεις αλλά πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν ο πρόεδρος και ο προπονητής. Μου δείξανε και οι δυο ότι με θέλανε. Υπέγραψα με την ομάδα τριετές συμβόλαιο που σημαίνει αυτό ότι υπάρχει ένα πλάνο, μια ωριμότητα και εκτίμηση προς το πρόσωπο μου. Δείχνει η ομάδα ότι δεν είναι κάτι προσωρινό. Έχει μια σταδιακή ανοδική πορεία. Αυτό με καλύπτει και τους προσωπικούς στόχους που έχω.

Ερώτηση: Πέρυσι είχες έρθει με το Περιστέρι και είδες πόσο κοντά είναι ο κόσμος στην ομάδα. Αυτό είναι κάτι που σου αρέσει;

Απάντηση: Κοιτάξτε και σε ποιον δεν αρέσει να παίζει σε γεμάτο γήπεδο.

Πέρυσι έζησα την έδρα της Καλαμίτσας από την αντίπαλη πλευρά. Πρέπει και φέτος ο κόσμος να γεμίζει το γήπεδο και να βοηθάει την ομάδα. Οι παίκτες, η ομάδα έχουν ανάγκη τον κόσμο. Αυτό που είδα πέρυσι, εύχομαι να το δω και φέτος.

Ερώτηση: Πάντως θα βρεις μια νέα ομάδα, έχεις πληροφορηθείς κι εσύ ότι έχουν φύγει αρκετοί από πέρυσι.

Απάντηση: Γι` αυτό αποτελεί πρόκληση για όλους. Για τον προπονητή που σαν πρώτος θ δουλέψει για πρώτη φορά στην Α1 αλλά και για μας τους παίκτες που ερχόμαστε στην Καβάλα. Φυσικά για τον κόσμο που πρέπει να ξαναστηρίξει αυτή την προσπάθεια αλλά και για τον πρόεδρο που θα δει μπροστά του, μια νέα ομάδα.

Οι προκλήσεις πάντα είναι ευχάριστες.

Έχω παίξει στο εξωτερικό, έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες. Το ζήτημα είναι μαζευτούμε, να είμαστε υγιείς και να δουλέψουμε πολύ σκληρά με τον κόουτς και να πάνε όλα καλά.

Ερωτήσεις: Ποια είναι η γνώμη σου για το επαρχιακό μπάσκετ;

Απάντηση: Μετά από 2 χρόνια που ήμουν στη Ρόδο, πιστεύω ότι το μπάσκετ πρέπει να επικεντρωθεί στην επαρχία. Όσο περισσότερες ομάδες υπάρχουν στην επαρχία και πηγαίνουν καλά, τόσο πιο ανοδική πορεία θα έχει το μπάσκετ.

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Βλέπουμε ότι οι ομάδες της επαρχίας, είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, τα γήπεδα είναι γεμάτα σε Καβάλα, Πάτρα, Δράμα και Ρόδο. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να επικεντρωθεί ώστε να ξαναβρεί το μπάσκετ την αίγλη που έχει χάσει.

Ερώτηση: Πόσο η κρίση έχει επηρεάσει το μπάσκετ στην Ελλάδα;

Απάντηση: Τα προβλήματα είναι τεράστια στην κοινωνία και το μπάσκετ είναι μέρος της κοινωνίας.

Δε μπορεί να αποτελέσει εξαίρεση. Εγώ έχω χρωστούμενα από πολλά χρόνια. Ο πρόεδρος ο κ. Παπακωνσταντίνου, δείχνει να είναι πάρα πολύ φερέγγυος και σε μένα και στα προηγούμενα χρόνια, απ` ότι έμαθα από άλλους συναδέλφους. Αυτός είναι ένας λόγος που επέλεξα την Καβάλα. Ο πρόεδρος κάνει ότι μπορεί, υπάρχει κατανόηση και ειδικά οι Έλληνες παίκτες έχουμε περισσότερη κατανόηση. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς κατεβάζουμε τα κασέ μας, τα μπάτζετ χαμηλώνουν. Το θέμα είναι ότι υπογράφεις, αυτό να γίνεται.

Ερώτηση: Θα ήθελες να παίξεις με την Ενωση, στην Ευρώπη;

Απάντηση: Φυσικά. Δεν έχω μιλήσει ακόμη και δεν ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι. Σίγουρα θα είναι να γίνει μια εξίσου ανταγωνιστική ομάδα με τις υπόλοιπες χρονιές. Να είναι επιτυχημένη. Είναι νέα ομάδα, αλλά μακάρι του χρόνου το καλοκαίρι να μιλάμε για Ευρώπη με την Καβάλα.

Ερώτηση: Θα μετρήσει η χημεία της νέας ομάδας;

Απάντηση: Σίγουρα. Υπάρχουν νέα αποκτήματα, νέος προπονητής, νέα φιλοσοφία και θα πρέπει όλο αυτό να «ζυμωθεί», να βγει στο γήπεδο και ειδικά με την έναρξη της προετοιμασίας να είμαστε έτοιμοι. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.

 

Διαβάστε επίσης