Σύμφωνα με το Μάκη Παπαδόπουλο:«Η στασιμότητα είναι το πρόβλημα του δήμου Καβάλας»

 Σύμφωνα με το Μάκη Παπαδόπουλο:«Η στασιμότητα είναι το πρόβλημα του δήμου Καβάλας»

Δε στάθηκαν επαρκείς οι τρεις ώρες στη διάρκεια των οποίων η διοίκηση του δήμου Καβάλας προσπάθησε να παρουσιάσει το έργο της δημοτικής αρχής μέσω εισηγήσεων των αρμοδίων αντιδημάρχων. Η διαδικασία της Επιτροπής Διαβούλευσης φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και αναγκαστικά διεκόπη, προκειμένου να επαναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα όταν και θα παρουσιαστούν οι δημοτικές δράσεις για την κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την καθαριότητα και το πράσινο, τον τουρισμό.

Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος χθες το πρωί από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ δήλωσε πως η διαδικασία δεν παρουσίασε το ανάλογο ενδιαφέρον εκ μέρους της κοινωνίας και των φορέων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, την εξέλιξη μιας διαβουλεύσεως πρέπει να την παρακολουθεί το κοινό και οι φορείς μιας πόλης, αλλά δυστυχώς διαπίστωσε ότι η διοίκηση του δήμου προσήλθε προκειμένου απλά να παρουσιάσει τις δικές της θέσεις. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε σχετικά: «Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, παρακολουθήσαμε ένα στημένο επικοινωνιακό και πολιτικό σόου που δεν οδηγεί σε αποτελέσματα. Εκείνοι που εμπνεύστηκαν παρόμοιες διαδικασίες μάλλον μας περνούν για πολύ επαρχιώτες».

Ο υποψήφιος δήμαρχος διευκρίνισε ότι η Επιτροπή Διαβουλεύσεως που επέβαλε ο Καλλικράτης είναι ένα σοβαρό όργανο. Συμπλήρωσε δε, ότι ο κόσμος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως σήμερα δεν υπάρχουν «δήμαρχοι μεσσίες» που θα σώσουν τους δήμους. Η τοπική κοινωνία θα πρέπει να κινηθεί χέρι με χέρι με τους τοπικούς φορείς προκειμένου να εξασφαλισθούν τα θεμιτά αποτελέσματα, η ανάκαμψη δηλαδή της οικονομίας και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας.

Ευκαιρίας δοθείσης, ρωτήθηκε ο Μάκης Παπαδόπουλος για την καθυστέρηση στην παραχώρηση τμήματος του παλιού νοσοκομείου ώστε να το αξιοποιήσει συνολικά ο δήμος κι απάντησε: «Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η στασιμότητα. Ο δήμος Καβάλας κατόρθωσε να μετατρέψει σε ερείπιο μια σπουδαία ευκαιρία. Κάτι που πιστεύω ότι δε θα συγχωρήσει κανένας καβαλιώτης στη δημοτική αρχή. Στασιμότητα επομένως είναι η αδυναμία να αναγνωρίσει και να αρπάξει κάποιος την ευκαιρία όταν εμφανίζεται. Οι αποφάσεις αξιοποιήσεως του παλιού νοσοκομείου έπρεπε να είχαν ληφθεί την περίοδο μετεγκαταστάσεως στο νέο κτίριο. Δεν έγινε όμως κι έτσι το περιουσιακό στοιχείο του δήμου σήμερα ρημάζει. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι απλά για το θεαθήναι».

Ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε επίσης σχετικά με προεκλογικές ανακοινώσεις που θα πρέπει να αναμένουμε από την πλευρά του και μας εξήγησε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για εκλογικές εκτιμήσεις. Ωστόσο, πλήθος είναι τα μηνύματα συμπαράστασης κι ενθουσιασμού που δέχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και οι συνεργάτες του, από τους δημότες της Καβάλας και των Φιλίππων. Αυτά τα ενθαρρυντικά μηνύματα ενδυναμώνουν το κουράγιο του κ. Παπαδόπουλου. Έως το τέλος του Νοέμβρη θα πρέπει να αναμένουμε του ονόματος που θα φέρει η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση η οποία θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2014.

 

 

Διαβάστε επίσης