• 3 Μαΐου 2024,

Σύσκεψη για τη σύνδεση – Πτήσεις της Ryanair από το Λονδίνο

 Σύσκεψη για τη σύνδεση – Πτήσεις της Ryanair από το Λονδίνο

Τη δυνατότητα συνεργασίας με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair εξέτασαν στη διάρκεια συσκέψεως όπου συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημοσθένης Γεωργής, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας και ο αντιπρόεδρος της «Δημωφέλειας» Πάρης Ανανιάδης. Τα θέματα που εξετάσθηκαν κατά τη διάρκεια της συσκέψεως αφορούσαν στην ενδεχόμενη σύνδεση της Καβάλας με το Λονδίνο από το 2015 και στην εξεύρεση κονδυλίου με το οποίο θα καλυφθεί η προβολή της Καβάλας στα έντυπα της αεροπορικής εταιρείας.

Ενδοιασμοί διαπιστώθηκαν εκ μέρους του εκπροσώπου εκ Θάσου, διότι η Thomson Airways Limited, η μεγαλύτερη εταιρεία πτήσεων τσάρτερ παγκοσμίως έχει το μονοπώλιο κυρίως στις μετακινήσεις Άγγλων τουριστών. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων αποφάνθηκαν ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Εάν βρεθεί και ο κατάλληλος τρόπος χρηματοδότησης του κονδυλίου που ζητά η εταιρεία, τότε ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία προκειμένου να δρομολογηθούν δύο πτήσεις εβδομαδιαίως και για χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Εάν τα δρομολόγια εμφανίσουν πληρότητα, τότε η απόσβεση του κονδυλίου θα γίνει τάχιστα, ενώ και η εταιρεία εάν διαπιστώσει την επιτυχία της γραμμής τότε θα μειώσει τις απαιτήσεις της.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι θα προωθήσουν τη συνεργασία η δε χρηματοδότηση δεν αποκλείεται να εξασφαλισθεί μέσω του Επιμελητηρίου, που ως φορέας είναι πιο ευέλικτος. Ενώ εξετάζεται και η πιθανότητα προκηρύξεως διαγωνισμού για την αεροπορική σύνδεση με εταιρείες χαμηλού κόστους. Αισιόδοξα ήταν πάντως τα συμπεράσματα αναφορικά με την ευόδωση των προσπαθειών και την έλευση μεμονωμένων τουριστών σε όλη την έκταση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρωτοβουλία για την αεροπορική σύνδεση με τη Λυών. Με ποσό που διασφαλίστηκε μέσω ΕΣΠΑ θα οργανωθούν συναντήσεις με τοπικούς φορείς. Ο προγραμματισμός και για τη συγκεκριμένη σύνδεση αφορά στο 2015.

 

 

Διαβάστε επίσης