• 19 Μαΐου 2024,

Σύσκεψη για τις πυρκαγιές ενώ τα χιόνια δεν έλιωσαν

 Σύσκεψη για τις πυρκαγιές ενώ τα χιόνια δεν έλιωσαν

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου «Ν.Μάρτης», πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, ενόψει της νέας περιόδου πυρασφάλειας – πυροπροστασίας.

Η πρώτη σύσκεψη έγινε νωρίς φέτος λόγω του ότι έπρεπε να προηγηθεί της Μεγάλης εβδομάδας. Συμμετείχαν ένα σωρό υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της πολιτικής προστασίας κι από την περιφέρεια ΑΜΘ και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες ότι η σύσκεψη φέτος γίνεται τουλάχιστον η πρώτη στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, ενώ ακόμη δεν έχουνε λιώσει τα χιόνια. Εννοούσαν τα χιόνια στο Παγγαίο και στο Υψάριο, που όντως ακόμη δεν έχουνε λιώσει καθώς φέτος ο χειμώνας εκτός από βαρύς και δύσκολος, είναι και παρατεταμένος.

Εξ αυτού του λόγου δεν έχουνε αρχίζει καν οι προετοιμασίες σε επίπεδο κεντρικό, δεν γνωρίζουμε δηλαδή πότε θα έρθουν στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης «Μ. Αλέξανδρος» τα αεροπλάνα πετζετέλ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πάνω κάτω γνωστά γιατί ως δεδομένα της υπόθεσης, παραμένουν ίδια. Αντίθετα δεν είναι ίδιος της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας. Έχουν αλλάξει επίσης αστυνομικοί  διευθυντές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ενώ το φετινό καλοκαίρι θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που θα διαχειριστούν θέματα πυροπροστασίας και πυρασφάλειας οι καινούριες διοικήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, που κέρδισαν τις εκλογές του Μαΐου, το 2014.

Στην σύσκεψη ο κόσμος ήταν πάρα πολύς καθώς προσήλθαν μαζικά και οι εθελοντές. Εισηγητές ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Θ. Μαρκόπουλος, ο προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας σε τοπικό επίπεδο Σταύρος Κιβράκης, ο κ. Χουβαρδάς από την περιφέρεια ΑΜΘ κι ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας από την αποκεντρωμένη ΜΘ προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επίσης κι ο περιφερειακός διοικητής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης της πυροσβεστικής υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ενώ εμφανίστηκε πρώτη φορά σε συνάντηση με τους άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες κι αιρετούς ο νέος διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας.

Δόθηκε όπως κάθε φορά προτεραιότητα σε ζητήματα προληπτικών μέτρων, ενώ έγινε ειδικότερη αναφορά στα ζητήματα των σκουπιδότοπων από τους οποίους πολλές φορές έχουν ξεκινήσει θερινές πυρκαγιές.

 

Διαβάστε επίσης