• 19 Μαΐου 2024,

Τίμησε η Περιφέρεια την Ενωση

 Τίμησε η Περιφέρεια την Ενωση

Η Περιφέρεια τίμησε χθες το πρωί την Ενωση για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 κατηγορία.

Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρου Μαρκόπουλος, πραγματοποιήθηκε μια γιορτή με καλεσμένους το Σεβασμιώτατο αλλά και  όλους τους τοπικούς φορείς, τον ερασιτέχνη ΑΟΚ, τη διοικούσα επιτροπή του ΑΟΚ, καθώς τη ΛΦΚ και τον ΣΦΑΟΚ.

Το παρόν του έδωσε και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που παρέδωσε το αναμνηστικό  κύπελλο στον πρόεδρο της Ενωσης, κ. Παπακωνσταντίνου.

Από την Ενωση εκτός

Στις δηλώσεις τους, τόνισαν.

*Θεόδωρος Μαρκόπουλος: « Εχουμε την τιμή σήμερα να είμαστε συγκεντρωμένοι εδώ στο διοικητήριο της Περιφερειακής ενότητας  Καβάλας, για ένα ξεχωριστό λόγο. Είναι να τιμήσουμε τη μόνη ομάδα της περιφέρειας μας, η οποία κατέκτησε τίτλο πρωταθλήτριας.

Είμαστε περήφανοι για το επίτευγμα της Ενωσης. Πανηγυρίσαμε το σερί των 16 νικών. Τιμάμε την Ενωση η οποία προβάλει την πόλη και την περιφέρεια.  Είναι ένα παράδειγμα που δίνει στα μικρότερα παιδιά. Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Παπακωνσταντίνου, οι συνεργάτες του, οι παίκτες και ο προπονητής, έκαναν μια μεγάλη προσπάθεια.

*Γιώργος Παυλίδης: « Απευθύνομαι στον πρόεδρο, στη διοίκηση, στην τεχνική ηγεσία, στα μέλη της ομάδας και να πω ότι μας κάνατε περήφανους. Κάνατε περήφανους το φίλαθλο κοινό της Καβάλας, το νομό αλλά και την περιφέρεια.  Είναι ένα σημαντικό γεγονός για μας, η άνοδος στην Α1. Εκτός από την αθλητική του διάσταση, έχει σημαντικές προεκτάσεις στην ανάπτυξη, σημαντικές προεκτάσεις στη ψυχολογία της περιοχής αλλά και στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στο βαθμό που μας επιτρέπουν οι συνθήκες.

Η Περιφέρεια με ένα συμβολικό τρόπο, θα ανταμείψει αυτή την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή πορεία στην Α1».

*Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου  Προκόπιος: « Ευχαριστώ για την πρόσκληση και την ευκαιρία να συμμετάσχω σ` ένα γεγονός, που το θεωρώ πολύ σημαντικό.

Ότι προσφέρεται για την τόνωση της ιστορίας που κουβαλάει η πόλη, είναι καλό και ευπρόσδεκτο. Με ξεχωριστή τιμή, ευλογώ τις προσπάθειες των διοικητικών παραγόντων και των παιδιών που αγωνίζονται.   Στα δικά μας κείμενα, στα ιερά κείμενα, συνεχώς γίνεται λόγος για αγώνες καλούς, για έπαθλα αρετής.

Θεωρώ ότι σε πολλά αρνητικά γεγονότα της εποχής μας, το αντίβαρο είναι η στροφή των νέων στον αθλητισμό. Εύχομαι επιτυχία σε κάθε είδους προσπάθεια και κάθε καλό από τον Θεό»

*Δήμητρα Τσανάκα( απευθυνόμενη στον Γιάννη Τζήμα, τον οποίο βράβευσε ): « Εύχομαι όλα καλά και εύχομαι να μείνεις μαζί μας για να χαρείς την επιτυχία και μαζί να βαδίσουμε το δύσκολο δρόμο, να το παλέψουμε και να το προσπαθήσουμε»

*Γιάννης Τζήμας: « Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για την προσπάθεια που έγινε όλη τη χρονιά. Πραγματικά χαρούμενοι γιατί στα πρόσωπο των Καβαλιωτών, είδαμε ανθρώπους ευτυχισμένους.  Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σεβασμιώτατο, ότι ικανοποίηση όλων, είναι τα πολλά παιδιά που είδαμε στο γήπεδο. Ισως η ευτυχία για μας είναι όλα αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αποφεύγοντας τις κακές συνήθειες.

Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου, τους συνεργάτες μου. Είχαμε μεγάλη στήριξη από τη διοίκηση. Είναι μια επιτυχία που πρέπει η πόλη να την εκμεταλευτεί. Οι φορείς πρέπει να τη στηρίξουν. Ευχαριστώ για τη στήριξη που είχα. Θα είμαστε κοντά στην ομάδα, αλλά πρέπει και οι φορείς να είναι κοντά»

*Κώστας Παπακωνσταντίνου: « Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Περιφερειάρχη και τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τη μεγάλη τιμή που μας κάνετε, της αναγνώρισης της προσπάθειας που κάνουμε εδώ και 7 χρόνια, προκειμένου η πόλη να συμμετάσχει, στο μπασκετικό γίγνεσθαι. Εμείς θα παραμείνουμε στο ευ αγωνίζεσθαι. Ετσι μπήκαμε στο μπάσκετ και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε.

Να κάνουμε γνωστό το όνομα της πόλης στο πανελλήνιο»

*Βαγγέλης Παππάς: « Το ότι μας περιμένει η Α1 είναι γεγονός. Η κοινωνία της Καβάλας αγάπησε την ομάδα μπάσκετ και εμείς φιλοδοξούμε να την κρατήσουμε σε αυτά τα επίπεδα. Να είναι δηλαδή κόσμημα για την πόλη. Δε μπορεί όμως να φτάνει μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου, σε αυτή την προσπάθεια.

Σε λίγες μέρες θα κάνουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 40% και θεωρούμε ότι οι Καβαλιώτες, αυτοί που έχουν τη δυνατότητα, πρέπει να βοηθήσουνε, έτσι ώστε να έχουμε στην Α1 μια ομάδα, αντάξια της πόλης μας».

*Νίκος Πενταζίδης: «Είναι μεγάλη χαρά για μας. Για να πετύχει μια ομάδα, χρειάζονται να συνδράμουν πολλοί φορείς. Σίγουρα η Περιφέρεια να συνδράμει στην προσπάθεια που θα κάνουμε στην Α1 και ο Δήμος να είναι αρωγός.  Περιμένουμε τον κόσμο της Καβάλας να είναι δίπλα μας, να μας συμπαρασταθεί, να γεμίσει το γήπεδο.

Θα είναι μια δύσκολη χρονιά στην Α1».

*Σωτήρης Καραποστόλου: « Εκ μέρους των συμπαικτών μου, ένα μεγάλο ευχαριστώ σήμερα στην Περιφέρεια και χθες στο Δήμο. Το μόνο που προσπαθήσαμε όλη τη χρονιά ήταν να κάνουμε περήφανο τον κόσμο της Καβάλας. Να τους δώσουμε ένα νόημα διαφορετικό και να τους φέρουμε στο γήπεδο.

Το καταφέραμε. Μακάρι να είναι έτσι τα πράγματα και του χρόνου στην Α1».

*Βαγγέλης Καράμπουλας: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η πόλη της Καβάλας αξίζει να έχει μια ομάδα στη καλύτερη κατηγορία της Ελλάδας. Το φίλαθλο κοινό είναι από τα ωραιότερα της Ελλάδας, σε κόσμιες συμπεριφορές. Χρειάζεται το Ελληνικό μπάσκετ, τέτοιες έδρες. Ελπίζω η επόμενη χρονιά να είναι πολύ καλή».

*Βασίλης Αγγελακόπουλος: « Είναι τιμή για μας. Εχουμε γίνει όλοι μια παρέα. Πέρσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια και όλοι είμαστε μια παρέα. Είμαι πολύ χαρούμενος που πετύχαμε το στόχο μας. Η Καβάλα αξίζει να βρίσκεται στην Α1. Καλή επιτυχία στην προσπάθεια που θα γίνει του χρόνου».

Διαβάστε επίσης