• 16 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Τα μπάζα είναι χρήσιμα στο ΒΙΟΠΑ!

 Τα μπάζα είναι χρήσιμα στο ΒΙΟΠΑ!

Ο πρόεδρος της εταιρίας Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Παπαδόπουλος, έδωσε χθες απάντηση στο δελτίο τύπου της Συμπαράταξης Πολιτών. Η Συμπαράταξη Πολιτών επισκέφθηκε πρόσφατα το βιοτεχνικό πάρκο. Διαπίστωσε ότι το κτίριο διοίκησης είναι σε κατάσταση εγκατάλειψης, η συγκεκριμένη περιοχή γεμάτα μπάζα, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίσει το βιοτεχνικό πάρκο σκουπιδότοπο.

Η απάντηση του Μ. Παπαδόπουλου αιφνιδιάζει. Χωρίς ν΄ αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιοι επιτήδειοι ν΄ άφησαν μπάζα στην ευρύτερη περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου, σημειώνει ότι αυτά σκόπιμα μεταφέρθηκαν εκεί καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές περιπτώσεις ως έμμεση διαδικασία για την εξυγίανση του υπεδάφους. Ο Μ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι λόγω των ειδικών συνθηκών στο υπέδαφος, η ενδεδειγμένη και ακριβή λύση είναι της θεμελίωσης με πασσαλόμπηξη. Θυμίζει πάντως ότι μία άλλη προτεινόμενη λύση, πιο φθηνή αν και χρονοβόρα, είναι η εξυγίανση του εδάφους να γίνει με τη χρήση μπαζών. Λέει λοιπόν ότι πολλά μπάζα μεταφέρθηκαν στο βιοτεχνικό πάρκο επί τούτου και δεν αποκλείει το γεγονός μέσα στα μπάζα που μεταφέρθηκαν σκοπίμως εκεί, τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα οικόπεδα, να εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι επιτήδειοι, αυτή την ευκαιρία και να μετέφεραν χωρίς άδεια και καμιά συνεννόηση τα δικά τους μπάζα.

Η δήλωση του Μάκη Παπαδόπουλου είναι η ακόλουθη:

 

«Στο ζήτημα της εξυγίανσης εκτός από την πασσαλόμπηξη υπάρχει και μία άλλη μέθοδος, η οποία καθυστερεί περισσότερο και κατά την οποία εναποθέτονται μπάζα και γίνεται η καθίζησης κι έτσι ακριβώς γίνεται εξυγίανση του κάθε οικοπέδου».

ΕΡ: Άρα τα μπάζα που υπάρχουνε εκεί είναι για να βοηθήσουνε στην εξυγίανση συγκεκριμένων οικοπέδων;

ΑΠ: «Άρα αυτή την αναμονή που έχουνε οι οικοπεδούχοι λόγω της οικονομικής κρίσης, εκμεταλλεύονται αυτή την ιστορία και όπου βρίσκουν μπάζα τα εναποθέτουν στα οικόπεδά τους για να μπορέσει να γίνει εξυγίανση του εδάφους.

Όμως δεν αποκλείουμε και κάποιους ασυνείδητους που πετούνε κάποια μπάζα, τα οποία όμως να τονίσουμε και είμαστε μάλιστα κατηγορηματικοί, ότι οι δρόμοι, το διοικητήριο, το πάρκο το πράσινο, οτιδήποτε κοινόχρηστος χώρος είναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η μόνη εναπόθεση που γίνεται σε μπάζα είναι μόνο μές στα οικόπεδα».

-=-

 

Διαβάστε επίσης