Τα παιχνίδια του ΔΝΤ

 Τα παιχνίδια του ΔΝΤ

Και ενώ είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 15 του μήνα να τελειώσουμε με τις διαπραγματεύσεις και να πάμε παρακάτω στην αξιολόγηση και εν συνεχεία ακόμα πιο παρακάτω στην μείωση του χρέους έρχονται οι αποκαλύψεις για τους διαλόγους Βελκουλέσκου – Τόμσεν σήμφωνα με τους οποίους το ΔΝΤ θέλει να προκαλέσει ένα νέο πιστωτικό γεγονός στην χώρα , παρόμοιο σαν αυτό τον Ιούνιο του 2015 προκειμένου η Ελλάδα να βρεθεί για άλλη μια φορά σε οριακό σημείο και υπο την πίεση της οικοκνομικής κατάρρευσης θα συμφωνήσει με τις ακραίες θέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που μέσω της Ελλάδας θέλει να πιέσει και να εκβιάσει και την Μέρκελ.

Καταλαβαίνετε οτι η Ελλάδα αποτελεί τον μοχλό πίεσης του οποιοδήποτε προς τον οποιοδήποτε.

Παίζονται όντως παιχνίδια στην πλάτη αυτού του λαού που προσπαθεί απο το 2009 να καταλάβει που βρίσκεται και προς ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κολυμπήσει.

Όλα κουτουρού , όλα με το νου και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει και καμμία εξέλιξη ενώ άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα με τα δικά μας έχουν καθαρίσει την μπουγάδα και μπορούν να ατενίζουν με ασιοοδοξία το μέλλον.

Στην δική μας περίπτωση δεν υπάρχει μέλλον.

Υπάρχουν μόνο μέτρα , φόροι και χαράτσια.

Αυτή είναι η Ελλάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια.

Πάντως ο Αλέξης ο Τσίπρας το έστειλε το γράμμα στην Λαγκάρντ και διαμαρτύρεται εντονότατα για τις προθέσεις των δύο υψηλόβαθμων στελεχών του ταμείου και ζητά να μάθει απο την πρόεδρο αν αυτές οι θέσεις που εκφράζουν οι δύο στην μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία αποτελούν και επίσημη θέση του ταμείου.

Μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές απάντηση απο την πλευρά της Λαγκάρντ δεν υπάρχει αλλα καταλαβαίνετε οτι η πρόεδρος του ταμείου θα πρέπει με συννοπτικές διαδικασίες να καθαρίσει και την Βουκουλέσκου αλλα και τον Τόμσεν που έχει δείξει απο την αρχή των διαπραγματεύσεων πρίν απο χρόνια την αντιπάθεια του προς την Ελλάδα και τους ΄Ελληνες.

Αν δεν γλυτώσουμε τώρα απο τον Τόμσεν δεν θα γλυτώσουμε ποτέ.

Είναι η ευκαιρία όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με το ταμείο και νομίζω να τις τοποθετήσει σε μια νέα βάση.

Καταλαβαίνετε οτι μετά απο αυτές τις αποκαλύψεις και τους διαλόγους που διέρρευσαν προς τα έξω τα επόμενα 24άωρα θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον αν και το ΔΝΤ φαίνεται οτι θέλει να περάσει στο ντούκου αυτές τις αποκαλύψεις απο μέχρι σήμερα σφυρίζει αδιάφορα και έχει αποφύγει να πάρει θέση.

Για τον Τόμσεν νομίζω οτι δεν χρειάζεται να γράψουμε και πολλά αφού είναι απο τους πιο παλιούς του ταμείου στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά.

Οι κυβερνήσεις πέφτουν αλλα ο Τόμσεν μένει !

Η Βουκουλέσκου η Ρουμάνα είναι μια γυναίκα που θυμίζει δασκάλα σε χωριό της ηπείρου αυστηρή και μονόχνωτη άκρως συνυφασμένη με τις αυστηρές γραμμές των ταγιέρ που επιλέγει και φοράει  που δεν έχει συνηθίσει να χαμογελάει και έχει μια μόνιμη εσωστρέφεια που την απειλεί ανά πάσα στιγμή με κατάθλιψη.

Φαίνεται οτι απο την ζωή της Βουκουλέσκου λείπει ο μεγάλος έρωτας που αν είχε ζήσει θα της είχε αλλάξει και την ζωή.

Δεν ήρθε και έτσι η Βουκουλέσκου αφιερώθηκε στην επαγγελματική της καριέρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η άνοιξη είναι εδώ και απο χθες Κυριακή ο ήλιος είναι κυρίαρχος στον ουρανό της πόλης αφού το Σάββατο που μας πέρασε η ομίχλη μας τα χάλασε τα σχέδια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός της εβδομάδας θα είναι πολύ καλός ανοιξιάτικος και ίσως απο την Τετάρτη και μετά να έχουμε κάποια περισσότερα σύννεφα που όμως δεν θα φέρουν βροχή.

Η τελευταία δημοσκόπηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση δείχνει οτι η Νέα Δημοκρατία του Κυργιάκου προηγείται 8 ολόκληρες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο να βγαίνει και να αμφισβητεί την συγκεκριμένη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης που και στο παρελθόν έχει πέσει έξω.

Για τον λόγο αυτό ο Κυργιάκος πλέον ζητά εκλογές και ο Αλέξης του απαντά στο τέλος της τετραετίας.

Μετά και την προχθεσινή ήττα η KABALA BC αποχαιρετά την Α1 αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι η ομάδα κατεβάζει ρολά.

Η ομάδα που τόσο πολύ αγαπήθηκε απο τους Καβαλιώτες φιλάθλους θα συνεχίσει να υπάρχει και δεν πρόκειται να γίνει ΚΑΟΔ όπως πολλοί αναμένουν.

Θα συνεχίσει να υπάρχει και απο την επόμενη αγωνιστική χρονιά θα ξεκινήσει η προσπάθεια της επιστροφής στην Α1.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να μην στεναχωριέστε γιατί στο τέλος θα πάνε όλα καλά το λένε και οι φίλοι μας οι Ινδοί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης