• 4 Μαΐου 2024,

Τα προβλήματα της Παναγίας μετέφεραν στη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κάτοικοι και επαγγελματίες

 Τα προβλήματα της Παναγίας μετέφεραν στη Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κάτοικοι και επαγγελματίες

Τα πλείστα όσα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της γραφικής και ιστορικής συνοικίας της Παναγίας, είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί – δια ζώσης μάλιστα – η νέα Δήμαρχος Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα, στη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής της στην περιοχή.

Οι περισσότεροι κάτοικοι που υποδέχθηκαν τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο (με ιδιαίτερη χαρά μάλιστα και αυτό αξίζει να τονιστεί), της έθεσαν τους έντονους προβληματισμούς τους, για το παρόν και το μέλλον της συνοικίας, ενώ κάλεσαν την ίδια και τους συνεργάτες της, να ενσκήψουν στα προβλήματα της Παναγίας και να δώσουν λύσεις, λύσεις που υποσχέθηκαν και άλλοι αιρετοί, δεν φρόντισαν όμως να εξασφαλίσουν ποτέ!

Οι κάτοικοι έκαναν λόγο για απλά και καθημερινά προβλήματα, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν αρκεί να υπάρξει η βούληση της δημοτικής διοίκησης. «Πρόκειται για ζητήματα που δεν απαιτούν μεγάλες δαπάνες. Το να κουρέψει κανείς τα δέντρα στην ώρα τους, να καθαρίσει τους δρόμους από τα χόρτα ή να φροντίσει για τον σωστό ηλεκτροφωτισμό της συνοικίας, δεν είναι τίποτα φοβερό» επεσήμαναν οι συνομιλητές της κ. Τσανάκα, η οποία αναγνώρισε με την σειρά της, πως το απλό νοικοκύρεμα μιας γειτονιάς, δεν μπορεί να αποτελεί μείζον θέμα.

«Το αυτονόητο έγινε μεγάλη απαίτηση. Καθαροί δρόμοι, φώτα στην συνοικία, ρύθμιση του κυκλοφοριακού, μέριμνα για τα απλά και καθημερινά, θα αποτελέσουν τις πρώτες μας παρεμβάσεις για την Παναγία. Η ιστορική χερσόνησος, πόλος έλξης των τουριστών πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την αίγλη που της αξίζει. Χρειάζεται να δοθεί βαρύτητα στην παροχή των υπηρεσιών, να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στους χώρους ψυχαγωγίας, να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι επισκέψιμοι χώροι να είναι προσβάσιμοι και ελκυστικοί στον κάθε πολίτη, στον κάθε επισκέπτη. Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τα απλά για να προχωρήσουμε στην συνέχεια στα πιο σύνθετα. Σε αυτή την προσπάθεια σαφώς και θέλουμε αρωγούς τους κατοίκους αλλά και όποιον πολίτη το επιθυμεί, προκειμένου η Παναγία, που είναι ένα αληθινό στολίδι του τόπου μας, να κερδίσει την προσοχή που της αξίζει» υπογράμμισε μιλώντας προς τους συμπολίτες η κ. Τσανάκα! H ίδια μάλιστα αναγνώρισε την σπουδαιότητα του μεταφορικού μέσου που ακούει στο όνομα «το τρενάκι της Παναγίας» και τόνισε ότι μέλημά της είναι η τακτικότητα αλλά και η αύξηση των δρομολογίων.

Τα περισσότερα παράπονα βέβαια, αφορούσαν στις εργασίες που γίνονται στην περιοχή και στο μεγάλο χρονικό διάστημα που αυτές διαρκούν, αναίτια για τους περισσότερους κατοίκους. «Πρόκειται για παρεμβάσεις της σημερινής διοίκησης. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβουμε τη διοίκηση να μην χρειασθεί να ασχοληθούμε εκ νέου με αυτό το θέμα, παρά με άλλες αναπτυξιακές δράσεις για την όμορφη αυτή συνοικία» πρόσθεσε η νέα Δήμαρχος, υποσχόμενη την εξασφάλιση ανοικτού διαύλου επικοινωνίας με όλους τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες αλλά και κάθε λάτρη της συνοικίας!

Διαβάστε επίσης