• 3 Μαΐου 2024,

Τα πρώτα τρακτέρ στη Γραβούνα

 Τα πρώτα τρακτέρ στη Γραβούνα

Περισσότερα από είκοσι τρακτέρ αγροτών του Νέστου στάθμευσαν προειδοποιητικά χθες το πρωί στους δρόμους της Γραβούνας, και γύρω από το κτήριο όπου γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ήταν μία προειδοποίηση των αγροτών του Νέστου, οι οποίοι προετοιμάζουν γενική συνέλευση το ερχόμενο Σάββατο πάλι στη Γραβούνα.

Οι αγρότες του Νέστου θα κάνουν το ίδιο και σε άλλα χωριά της περιοχής. Ακολουθούν κι οι αγρότες του πρώην δήμου Φιλίππων.

Οι κινητοποιήσεις φαίνεται πως θα μετατεθούν για ν΄ αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, εκτός αν αποδώσουν οι διαπραγματεύσεις με το υπουργείο.

Σε προηγούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις τα θέματα ήταν αγροτικής φύσεως φυσικά, ειδικά θέματα κατά περιοχή και ανά αγροτικό προϊόν. Αυτή τη φορά οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί σε όλη την Ελλάδα για τον ίδιο λόγο, για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Μιλήσαμε χθες με αγρότες του Νέστου, οι οποίοι επιμένουν στις προτάσεις των εκπροσώπων τους, στο υπουργείο, βάζοντας αυτό σε ένα δείλημμα. Ή το υπουργείο θα δεχθεί αυτές τις προτάσεις, ή οι κινητοποιήσεις θα ξαναρχίσουν. Αυτή τη φορά τα τρακτέρ θα πλησιάσουν κεντρικούς δρόμους στην περίπτωσή μας και την Εγνατία οδό.

Οι αγρότες συζητούν το θέμα, καθώς το φορολογικό νομοσχέδιο δεν είναι αναλυτικά γνωστό σε όλους, προετοιμάζονται για τη γενική συνέλευση του Σαββάτου και προειδοποιούν πάντως ότι οι κινητοποιήσεις θα είναι πολυήμερες. Εύχονται να μη χρειαστεί να γίνουν.

 

Διαβάστε επίσης