• 21 Μαΐου 2024,

Τα “σπάσαμε” για να τα βρούμε με δύσκολα μέτρα !

 Τα “σπάσαμε” για να τα βρούμε με δύσκολα μέτρα !

Όπως και να έχει το πράμα , όπως και να πήγαν οι διαβουλεύσεις το απόγευμα της Δευτέρας στo Euorogroup η σημερινή Τρίτη είναι διαφορετική.

Διαφορετική είτε συμφωνήσαμε είτε τα σπάσαμε ( για άλλη μια φορά).

Καταλαβαίνετε οτι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει ξεκινήσει καν το κρίσιμο Eurogroup και πολύ περισσότερο η σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών με αποκλειστικό θέμα το ελληνικό.

Αυτοί που μας λέγανε παλαιότερα οτι με την Ελλάδα θα ασχολούνται μόνο στα προγραμματισμένα Eurogroup και το πολύ κανα δεκάλεπτο και αυτό στο τέλος τώρα κάνουν έκτακτα Eurogroup για πάρτι μας και στο καπάκι του Eurogroup σύνοδο κορυφής πάλι για πάρτι μας γιατί καίγονται αν θα μείνουμε ή θα βγούμε εκτός.

Γνωρίζουν και οι ίδιοι οτι σε ένα ενδεχόμενο GREXIT οι αρνητικές συνέπειες θα είναι περισσότερες για την Ευρώπη και τους εταίρους.

Εμείς έτσι και αλλιώς εδώ και 5 χρόνια είμαστε εκτός απο όλα και εντός μόνο στην μιζέρια.

Ο βρεγμένος , λέει ο λαός ο σοφός την βροχή δεν την φοβάται και δεν έχει άδικο.

Για τον λόγο αυτό αγαπητοί αναγνώστες της στήλης τελικά ο Γιούνκερ θα βγάλει λαγό απο το καπέλο του και θα έχει τα χρώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί στο χθεσινό Eurogroup δεν παιζόταν μόνο το μέλλον της χώρας μας αλλα γενικότερα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εκτίμηση και παράλληλα μαντεψιά μου είναι οτι τελικά θα τα βρούνε και θα πάμε σε συμφωνία με μέτρα σκληρα και επώδυνα.

Θέλω δηλαδή να σας πω οτι για άλλη μια φορά τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν οι έλληνες πολίτες.

Το ερώτημα είναι η συμφωνία που μάλλον θα κάνει η κυβέρνηση θα ψηφιστεί απο την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ;

Αυτό θα μου πείτε είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα το δούμε και αυτό όταν έρθει η ώρα.

Η  διάλυση ως επιλογή δεν υπάρχει  γιατί αν σλαπάρει το καράβι της Ελλάδας απο την Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει μακελειό.

Αυτή είναι η εκτίμηση της στήλης χωρίς να αποκλείει 100% το ενδεχόμενο μιας ρήξης με τους Ευρωπαίους που θα επαναπροσδιορίσει αρκετά πράγματα εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης.

Όλα είναι ανοιχτά αλλα περισσότερο βλέπουμε να έρχεται το διπλό της Ελλάδας.

Ισοπαλία δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση και στο

ενδεχόμενο του άσσου ( Ε.Ε)

θα κάνουμε όλοι την προσευχή μας για οτι ζήσουμε απο εδώ και στο εξής.

Μπορεί οι υπουργοί του Τσίπρα να βγαίνουν και να λένε οτι και να διαφωνίσουμε δεν έγινε και τίποτα και οτι μετά απο έξι ίσως δύσκολους μήνες στην δραχμή η Ελλάδα θα βρεί και πάλι τα πατήματα της αλλα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Οι επιπτώσεις σε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ πιο σοβαρές και πέρα της αναταραχής που θα προκληθεί και δεν θα είναι μόνο οικονομική στην χώρα μεγάλο ερώτημα θα είναι και το μέλλον της χώρας αυτής που θα βρεθεί σε ένα περιβάλλον καινούργιο απομονωμένη απο όλους.

Η πορεία της Ελλάδας ήταν και παραμένει Ευρωπαϊκή.

Μακάρι σήμερα να μιλάμε για συμφωνία και μάλιστα με όρους ανάπτυξης.

Τώρα όσο αφορά τον καιρό η ΕΜΥ που και αυτή έχει τρελαθεί λέει οτι θα βλετιωθεί αλλα απο την Πέμπτη και μετά αρχίζει πάλι να μπερδεύεται με βροχές ίσως και καταιγίδες.

Με αυτά και με αυτά τον φάγαμε τον Ιούνη και τον Ιούλη βλέπω να μας τρώνε τα χόρτα που απο τις έντονες και πολλές βροχοπτώσεις έχουν θεριέψει επικίνδυνα.

Μέχρι σήμερα πάντως οι προβλέψεις που είχανε γίνει αρκετές εβδομάδες πριν για ένα καλοκαίρι δορσερό με αρκετές βροχές βγαίνουν.

Αυτά και για σήμερα λεβέντες.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης