Τα Χριστούγεννα των απεργιών

 Τα Χριστούγεννα των απεργιών

Σφίγγει ο κλοιός της διαθεσιμότητας γύρω από τους δημοσίους υπαλλήλους, ύστερα από την υπουργική πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που υιοθετήθηκε προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίδραση των δημάρχων και το γεγονός ότι δεν υπέγραψαν τις διαπιστωτικές πράξεις όπως τους ζητήθηκε. Οι εξέλιξη έφερε τον δήμο Καβάλας προ της διαθεσιμότητας ένδεκα διοικητικών υπαλλήλων του, οι οποίοι κινδυνεύουν με απόλυση.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του παραρτήματος ΑΔΕΔΥ Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης, στην ίδια θέση βρίσκονται δύο ακόμη πολιτικοί υπάλληλοι της 20ης Μεραρχίας Τεθωρακισμένων, τέσσερις υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Καβάλας ενώ έπεται ανάλογη δυσάρεστη συνέχεια. Για το σύνολο των 17 εργαζομένων ισχύει η ίδια συνθήκη της διαθεσιμότητας. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής εξέφρασε φόβους ότι παρόμοια συνέχεια για το 2013 δεν αποκλείεται να υπάρξει για άλλους 120 δημοτικούς υπαλλήλους.

Την Τετάρτη το παράρτημα της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τα πρωτοβάθμια σωματεία και ελήφθησαν αποφάσεις, κατόπιν επαφής και με το σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ που έχει δρομολογήσει ήδη νέες κινητοποιήσεις. Οι δημοτικοί υπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και η ΑΔΕΔΥ. Το παράρτημα Καβάλας σαφώς και τάσσεται στο πλευρό των δημοτικών υπαλλήλων που πλήττονται. Επίσης, εκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Καπνεργάτη.

Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό ενώ οι επαγγελματικοί κλάδοι κινητοποιούνται καθημερινά ενάντια στις κυβερνητικές αποφάσεις. Όλα δείχνουν πως επίκειται νέος κύκλος κινητοποιήσεων και ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι απεργιακά. Εξάλλου και η περίοδος απαιτεί την επίδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης απέναντι σε ανθρώπους με οικογένειες, που ξαφνικά βρίσκονται χωρίς εργασία και μεροκάματο.

 

=

 

Διαβάστε επίσης