• 19 Μαΐου 2024,

Τα 18 κανόνια και το πρόσφατο χαλάζι στην Καβάλα

 Τα 18 κανόνια και το πρόσφατο χαλάζι στην Καβάλα

 

Καμία επιστημονική βάση δεν υπάρχει στην άποψη ότι η λειτουργία του αντιχαλαζιακού συστήματος (κανονάκια) έσπρωξε το χαλάζι από την περιοχή της δημοτικής ενότητας Ελευθερών προς την πόλη της Καβάλας, διευκρίνισε από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης. Τα κανονάκια απλά διαλύουν τοπικά τα νέφη προκειμένου να αποφεύγεται η χαλαζόπτωση πάνω από τις καλλιέργειες της δημοτικής ενότητας.

Η ομαλή επαναφορά του αντιχαλαζιακού συστήματος σε λειτουργία ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά τις εργασίες και τις προμήθειες. Έτσι φέτος τα κανονάκια λειτούργησαν άψογα αποτρέποντας πιθανή χαλαζόπτωση και μάλιστα υπάρχει συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος που κατέχει άριστα το χειρισμό του συστήματος. Ο συνολικός αριθμός των κανονιών δεν έχει αυξηθεί και παραμένουν 18. Η φετινή διαφορά εστιάζεται στο γεγονός ότι αφενός το σύστημα έχει συντηρηθεί και όλα λειτουργούν απρόσκοπτα κι αφετέρου ότι τα κανονάκια είναι αυτόνομα λόγω χρήσης μπαταριών επομένως δεν απαιτείται η παροχή ρεύματος.

Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα στην Ελευθερούπολη με πεζοδρομημένη την κεντρική οδό Φρίξου Παπαχρηστίδη. Το βράδυ της Πέμπτης η μονομετοχική εταιρεία του δήμου Παγγαίου έλαβε απόφαση δημοπράτησης για το κάμπινγκ της παραλίας Οφρυνίου. Οι όροι της δημοπράτησης είναι αρκετά σκληροί, οι εγγυήσεις που ζητούνται φτάνουν τις 50.000 ευρώ, εντός των εγκαταστάσεων θα πρέπει να εκτελεστούν κάποια βελτιωτικά έργα και στόχος είναι η λειτουργία του κάμπινγκ σε δύο χρόνια.

Εντός των ημερών θα κυκλοφορήσουν οι όροι δημοπράτησης και ο δήμος Παγγαίου θα δώσει την ανάλογη δημοσιότητα καθώς και το επαρκές χρονικό περιθώριο υποβολής προτάσεων, ώστε να προσελκύσει το ενδιαφέρον σοβαρών επενδυτών.

Διαβάστε επίσης